KNHS Indoor ´17: Gayle Bosch wint ook binnen met Gominka EST

Op de tweede dag van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur paarden in de breedtesport stonden de klassen B, L1 en L2 op het programma. Twee titels gaan mee naar Zuid-Limburg, waar de kampioenen van de klassen B (Janelle Wackers-Meers) en L1 (Beau Berghmans) vandaan komen. Gayle Bosch neemt voor de tweede keer in een paar maanden de titel mee naar Noord-Holland.

Klasse L2: Gayle Bosch wint ook binnen met Gominka EST Vorig jaar op de Hippiade werden Gayle Bosch en Gominka EST gehuldigd als kampioenen in het L1. Indoor voegden ze daar een paar maanden later de titel in het L2 aan toe. De lichtvoetige en expressieve dochter van Lord Loxley, in eigendom van Stal 104, vormt met Bosch een ijzersterke combinatie. Vorig jaar waren ze ook finalisten in de Pavo Cup. De juryleden waardeerden de verrichting van Gayle Bosch en Gominka EST vandaag met 72,44 procent. Daarmee bleven ze ruim voor op Romy Bemelmans en de atletisch een aansprekende Jazz-nakomeling Hiphop (70.61%). Voor Bemelmans was het een mooie dag. Haar pupil Janelle Wackers-Meers won eerder op de dag het B-kampioenschap. Romy volgde de Masterclass in Deurne en werkte twee jaar voor de Duitse dressuurtrainer Ton de Ridder. De derde combinatie die boven de 70 procent scoorde in het kampioenschap won het brons: Meike Kroot en Heante MKD (v.Charmeur).

L1-kampioen Beau Berghmans flikt het weer “Yes, heel blij mee”, is de eerste reactie van de 17-jarige Beau Berghmans. De Havo eindexamen leerling uit Maastricht is net gehuldigd als KNHS Indoorkampioen klasse L1 met El Matcho (v.Johnson). “Het was een spannende dag vandaag. Deze week liep El Matcho super fijn en we dachten we gaan gewoon kijken of we er het beste van kunnen maken. Hij was rete heet. Maar hij heeft het heel goed gedaan. Het resulteerde in een mooie eerste plek. We mogen een mooie oranje deken mee naar Limburg nemen. We waren ook Limburgs kampioen en vorig jaar op de Hippiade tweede in de B. In onze voorbereiding heb ik niet veel veranderd. Ik rijd El Matcho vier of vijf keer per week. Dat heeft gewerkt. Ik train met Mascha van Es. Ze heeft El Matcho eerst gereden en sinds een jaar is hij van mij. Mascha begeleidt me super goed. Met z’n drieën flikken we het iedere keer weer.” Het zilver ging naar Laura Knijnenberg-van Lierop en de door haar ouders gefokte Gringo (v.Apache). Zilver was ook het resultaat op voor de combinatie op de Brabantse kampioenschappen. Pas een jaar vormt Lisette van der Ende een combinatie met de vos Good Luck B. Het resulteerde in brons met een percentage van 67.33%.

Jannelle Wackers-Meers kampioen klasse B paarden “We zijn gisteren al vertrokken. De paarden hebben overnacht, dan waren ze goed uitgerust voor vandaag. Dat heeft goed uitgepakt”, vertelt B-kampioene Jannelle Wackers-Meers uit Spaubeek in Zuid-Limburg. “Guilty by Gucci blijft me elke keer weer verrassen. Wat ik ook van hem vraag, hij doet het voor me. Dit is mijn eerste landelijke titel bij de paarden. Ik was al regiokampioen en ook bij de pony’s ben ik al vaker kampioen geweest. We blijven doortrainen en door naar een hoger niveau. Hopelijk blijft hij het zo goed doen.” De 32-jarige Jannelle Wackers-Meers runt in Hulsberg haar eigen schoonheidssalon. Haar paard Guilty by Gucci (v.Belissimo N) staat gestald bij Equine Park Hulsberg van de familie Bemelmans. Les krijgt Jannelle van Romy Bemelmans. Vorig jaar juni is Guilty by Gucci zadelmak gemaakt. Na twee selectiewedstrijden werden ze Limburgs kampioen in de klasse B. In Ermelo volgde de landelijke titel met een percentage van 72,28, precies twee procent meer dan Joyce Kouwenberg met Gin (v.United). Op de derde plaats eindigde Peggy van Liebenstein-Muskens met Lucky Queen (v.Lord Leatherdale).

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap B dressuur paarden, Harry’s Horse prijs

1) Janelle Wackers-Meers (Spaubeek), Guilty by Gucci (v.Belissimo N), 72.28%

2) Joyce Kouwenberg (Veldhoven), Gin (v.United), 70.28%

3) Peggy van Liebenstein-Muskens (Sint Michielsgestel), Lucky Queen (v.Lord Leatherdale), 69.61%

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap L1 dressuur paarden, Dijkgraaf – Reinders prijs

1) Beau Berghmans (Maastricht), El Matcho (v.Johnson), 68.33%

2) Laura Knijnenberg-Van Lierop (Deurne), Gringo (v.Apache), 67,50%

3) Lisette van der Ende (Didam), Good Luck V (v.Jazz), 67,33%

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap L2 dressuur paarden, De Nederlandse Loterij Prijs

1) Gayle Bosch (Alkmaar), Gominka Est (v.Lord Loxley), 72,44%

2) Romy Bemelmans (Hulsberg), Hiphop (v.Jazz), 70,61%

3) Meike Kroot (Diessen), Heante MKD (v.Charmeur\), 70,22%

 

Kijk hier voor alle uitslagen van de KNHS Indoorkampioenschappen.

Lees de uitgebreide verslagen op www.knhsindoorkampioenschappen.nl

Geplaatst op: