Lennard de Boer snelt naar KNHS titel in Z-springen

Met elf combinaties in de barrage van het KNHS Indoorkampioenschap Z-springen moest het wel hard gaan in de barrage. Lennard de Boer deed dat het beste met zijn scherpe Falanita. Met een flink basistempo en korte wendingen bleef hij de concurrentie voor in de Pikeur prijs. Zilver ging naar Nick van den Broek met Bosch Blue HBC, brons naar Veronique Morsink met Celina Z.

25 combinaties kwamen er aan de start in de tweede manche van het KNHS Indoorkampioenschap Z-springen. Elf daarvan waren in de eerste manche foutloos gebleven en allemaal wisten ze dat te herhalen in de tweede manche. In die barrage ging Nick van den Broeck als tweede van start en hij zette een snelle foutloze ronde neer. Veel combinaties na hem beten zich stuk op de tijd of kregen fouten in hun haast naar de finish.
Lennard de Boer liet als achtste starter met de patente Falanita (v.Corland) zien dat het wel sneller kon. Lennard is uiteraard super tevreden, “Ze springt eigenlijk altijd goed, maar op zo een dag hier moet je ook een beetje geluk hebben. Het was een mooie barrage waar je veel keuzes had en kort kon draaien, dat ligt haar goed. De merrie is nog voor de helft van de fokker Van Wessel. Het is het plan om haar nog verder door te rijden en misschien van de zomer mee te doen aan het KWPN Jonge springpaarden kampioenschap.”
Laatste barrage ruiter Teun Vestjens liet met Babblou (v.Cartano) zien dat het wel degelijk sneller kon, maar hij kreeg helaas een fout op de laatste hindernis. Achter het goud voor de Boer was er zilver voor Nick van den Broek met Bosch Blue HBC en brons voor Young Rider Veronique Morssink met Celina Z.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Z-springen om Pikeur prijs
1) Lennard de Boer (Nieuwleusen) – Falanita (v.Corland), 0/0 37.95 sec
2) Nick van den Broek (Boijl) – Bosch Blue HBC (v.Cantos), 0/0 38.85 sec
3) Veronique Morsink (De Lutte) – Celina Z (v.Carthino Z), 0/0 40.23 sec 

Kijk hier voor alle uitslagen

Geplaatst op: