KNHS College Tour 'Verbeter de conditie van je paard'

KNHS College Tour ‘Verbeter de conditie van je paard’

Woensdag 18 maart komt inspanningsfysioloog Carolien Munsters vertellen over het verbeteren van de conditie en kracht van je paard op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Om je paard optimaal te trainen is het belangrijk dat je weet hoe spieren werken.

Welke oefeningen zorgen voor een sterker, sneller paard of geven je paard meer uithoudingsvermogen. Hoe komen spieren aan brandstof en wat is het verschil tussen duur- en krachttraining. Hoe intensief is een training of wedstrijd en hoe herstelt je paard het snelst. Wat is het verschil tussen de verschillende disciplines en waar moet je op letten. Om spieren sterker te maken is het belangrijk om de juiste oefeningen te rijden, maar ook de intensiteit en de duur zijn  belangrijk om er voor te zorgen dat de spier op de juiste manier geprikkeld wordt. Deze kennis zorgt ervoor dat je efficiënter je paard kunt trainen en je eigen training verder kunt optimaliseren.

Carolien Munsters
Inspanningsfysioloog Dr. Carolien Munsters van Moxiesport is een expert in sportfysiologie van het paard. Met behulp van diverse innovatieve meettechnieken worden trainingen en wedstrijden geanalyseerd om de individuele kritische prestatiefactoren te bepalen. Deze analyses worden verwerkt in trainingsprogramma’s en adviezen om sportprestaties te optimaliseren.

Carolien adviseert en ondersteunt hiermee trainers, sporters en coaches in de paardensport en ook de Olympische teams adviseert zij met haar expertise. Daarnaast is ze actief als onderzoeker bij de faculteit diergeneeskunde.

18 maart
Wil je meer leren over het optimaal trainen en opbouwen van conditie en/of kracht? Krijg je als instructeur regelmatig vragen over de werking van de spieren of hoe je een paard sterker kunt maken? Kom dan naar de workshop op woensdagavond 18 maart a.s. in Ermelo. Carolien deelt haar kennis graag met jou.

Informatie
Datum: Woensdag 18 maart 2020
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:30 – 22:30 uur
Entree: voor KNHS leden € 20 en voor niet leden € 25,-

Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie

 

Tickets klik hier