Erop uit

Dolfinarium

In dit grootste zeezoogdierenpark van Europa leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, bruinvissen en duizenden vissen. Als bezoeker leer je de dieren op een leuke, laagdrempelige, maar ook inhoudelijke manier écht kennen.

Nederlands Openluchtmuseum

Dit museum neemt je mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het verleden tot leven. Het Openluchtmuseum is heerlijk dagje uit voor het hele gezin. Kom en bekijk de originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, het schooltje, de melkfabriek en ophaalbrug. Ook leuk: een ritje met de oude tram!

Burgers Zoo

Misschien wel de mooiste en meest complete dierentuin van Nederland!

Airborne Museum Hartenstein

Indrukwekkende kennismaking met de Slag om Arnhem, vanuit het perspectief van de geallieerden, maar ook van de bewoners in Arnhem en Oosterbeek. Na afloop begrijp je waarom vrijheid nooit vanzelfsprekend is.

Paleis het Loo

Welkom in dit voormalige koninklijke paleis en nationaal museum. Wandel door de woonvertrekken van Koningin Wilhelmina, bezoek de thematentoonstellingen, vergaap je aan de prachtige stijltuin. Niet voor niets behoort Het Loo tot de top 100 van mooiste monumenten van de Rijksdienst voor Monumentenzorg.

De Apenheul

Aapjes kijken is met afstand het leukst wanneer de aapjes in vrijheid rondbanjeren!

Julianatoren

Dit jaar uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke park van Nederland. Dat zegt genoeg! Ben je met kleintjes, dan is een dagje Julianatoren eigenlijk verplicht. Omdat het er gezellig, veilig en overzichtelijk
is, maar ook omdat er méér dan 60 te gekke attracties zijn. Aanrader voor gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Wildpark Aardhuis

Een wereld van wild! Het Aardhuis dankt zijn naam aan de Aardmansberg waarop het Aardhuis is gebouwd. Een mooi stukje Oranje-geschiedenis binnen het terrein van Kroondomein Het Loo nabij Hoog Soeren.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

De groene schatkamer van Nederland. Zo mooi kan Nederland dus zijn! Uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen, bosgebied en natuurlijk het Kröller Müller Museum, met zijn unieke collectie moderne kunst. Zeer de moeite waard!

Kootwijkerzand en Radio Kootwijk

Het grootste actieve stuifzandgebied van Europa. Nu je er toch zo dichtbij bent zeker de moeite waard om even te bekijken! Met een oppervlakte van 700 hectare een sportieve uitdaging. Vergeet niet even een kijkje te nemen bij het monumentale zendstation Radio Kootwijk.

Klimbos Garderen

Door een uniek systeem waarbij je continu gezekerd bent, is dit het veiligste klimbos van Nederland. Klimbos Garderen biedt diverse parcoursen, waaronder eentje met uitsluitend tokkels of een parcours vol fun onderdelen. Ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit klimbos goed te doen!

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Aah, een ritje met een oude stoomtrein, dat is leuk! De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij houdt een rijdend spoorwegmuseum levend. Met veel zorg, geduld, kennis en liefde werken de VSM-ers aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens. Stap in en rijd mee!