NHC oefenevent outdoor oefendressuur en oefenspringen op zaterdag 16 september

Zaterdag 16 september staat het volgende, en tevens laatste NHC outdoor oefenevent van dit seizoen, gepland. Dit betekent dat je op 16 september voor de laatste keer kunt deelnemen aan de oefendressuur. Het oefenspringen vindt vanaf zondag 22 oktober weer indoor plaats.

Oefendressuur
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je één of twee proeven. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 10 minuten rijd je de door jou gekozen proef en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke en verbeterpunten van jouw proef, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. We verwelkomen je graag in correct wedstrijdtenue in de ring.

Oefendressuur is voor iedereen! Je kunt je opgeven voor BB tot en met Grand Prix, Junioren, Young Riders en U25. Uiteraard is het toegestaan om een klasse hoger te starten dan dat je als combinatie geregistreerd bent. De kosten per proefje bedragen € 13,-.

Oefenspringen
Zelfstandig of onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor iedereen, je kunt je opgeven van 0.30 tot en met 1.50. Je mag een hoogte lager of hoger starten dan de officiële hoogte waarin je als combinatie startgerechtigd bent.

De kosten zijn € 11,- per parcours (zelfstandig) en € 13,- per parcours (onder begeleiding). Het is mogelijk om je voor meerdere parcoursen in te schrijven.

Aanmelden
Aanmelden is voor beide disciplines mogelijk via het online inschrijfformulier. Wees op tijd; het gebeurt steeds vaker dat de inschrijving vroegtijdig gesloten moet worden omdat het maximale aantal deelnemers is behaald.

Wil je je alvast aanmelden voor het indoor oefenspringen op zondag 22 oktober? Dat kan via deze link.

Oefenspringen voor stallen en beroepsmatige ruiters op vrijdag 15 september.
Vanwege de vele aanvragen organiseren we ook oefenspringen voor bedrijven/beroepsmatige ruiters. Je reserveert een tijdsblok en zorgt er zelf voor dat het parcours op een hoogte naar wens staat. De kosten bedragen € 13,- per paard, je kunt onbeperkt gebruik maken van het parcours. Na afloop ontvang je per e-mail de factuur.

Bron: KNHS

Het NHC outdoor oefenseizoen start op zaterdag 20 april met oefendressuur en oefenspringen!

 

Geplaatst op:

Duitse dressuurgrootheid Christoph Hess ademt klassieke rijkunst en komt 5 april naar Ermelo. Al decennialang is de populaire dressuurtrainer verbonden aan de FN, de Duitse paardensportbond, was hij 20 jaar voorzitter van het Duits Olympisch Comité en jureerde hij internationaal alle grote wedstrijden in dressuur en eventing. Samen met zijn Nederlandse leerlinge Justine Mudde en dierenarts Leendert Jan Hofland verzorgt Hess op vrijdagavond 5 april een interessante College Tour, waar de klassieke rijkunst en correcte en harmonieuze training centraal staan.

Geplaatst op:

Voor het KNHS Indoor Kampioenschap van 2024 is er voor de klasse 1.30m bij de pony's en de klasse 1.40m bij de paarden een open inschrijving. Bij de andere klassen voor het springen en alle klassen van de dressuur is er een selectietraject via de Regiokampioenschappen voor deelname aan de Indoorkampioenschappen.  

Geplaatst op:

Donderdagavond 7 maart verzorgt Ad Aarts een interessante KNHS College Tour over de opleiding van het menpaard. Hierin zullen alle mendisciplines aan bod komen: de dressuur, vaardigheid en de marathon. Zowel enkelspannen, tweespannen als vierspannen zullen de baan van ervaringsdeskundige Ad Aarts betreden, waarbij het Scala van de opleiding centraal staat.

Geplaatst op:

Van 1 tot en met 4 mei organiseert Wivaldi Hippisch Organisatie en Adviesburo de eerste editie van CSI** op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Als organisator van het evenement en met het kantoor gevestigd op het NHC zelf, heeft Wivaldi een uniek inzicht in de faciliteiten en mogelijkheden die deze locatie te bieden heeft.

Geplaatst op:

Op donderdagavond 15 februari a.s. verzorgen Bart Bax en Patrick van der Meer een College Tour  op het Nationaal Hippisch Centrum over het harmonieus opleiden van jonge paarden.

Geplaatst op:

Voor pony’s die internationaal worden uitgebracht gelden er regels voor het meten. Deze regels zijn ingesteld door de internationale paardensportbond FEI. In de praktijk betekent dit dat een pony pas internationaal mag starten, als deze op de juiste manier is gemeten.

Geplaatst op:

Leerzame demonstraties en clinics voor een breed publiek. Dat is de insteek van de KNHS College Tours. Ook in 2024 worden deze door het jaar heen op het Nationaal Hippisch Centrum georganiseerd, met telkens weer een ander programma. Op het moment van schrijven zijn de eerste vier College Tours bekend. Marion Schreuders en de amazones van RS2 Dressage openen in januari het bal.

Geplaatst op:

Altijd al eens willen rijden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo met jouw paard of pony terwijl je les krijgt van een top trainer? Kom dan naar de Global Horse & KNHS clinic op zondag 25 februari! Op deze dag zullen Bianca Schoenmakers, Femke Beljon en Tommie Visser clinics verzorgen waar iedereen aan mee kan doen. 

Geplaatst op:

Op vrijdagavond 19 januari a.s. komt het team van RS2 naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om een kijkje in hun keuken te geven over het succesvol opleiden van paarden.

Geplaatst op: