NHC oefenevent outdoor oefendressuur en oefenspringen op zaterdag 16 september

Zaterdag 16 september staat het volgende, en tevens laatste NHC outdoor oefenevent van dit seizoen, gepland. Dit betekent dat je op 16 september voor de laatste keer kunt deelnemen aan de oefendressuur. Het oefenspringen vindt vanaf zondag 22 oktober weer indoor plaats.

Oefendressuur
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je één of twee proeven. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 10 minuten rijd je de door jou gekozen proef en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke en verbeterpunten van jouw proef, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. We verwelkomen je graag in correct wedstrijdtenue in de ring.

Oefendressuur is voor iedereen! Je kunt je opgeven voor BB tot en met Grand Prix, Junioren, Young Riders en U25. Uiteraard is het toegestaan om een klasse hoger te starten dan dat je als combinatie geregistreerd bent. De kosten per proefje bedragen € 13,-.

Oefenspringen
Zelfstandig of onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor iedereen, je kunt je opgeven van 0.30 tot en met 1.50. Je mag een hoogte lager of hoger starten dan de officiële hoogte waarin je als combinatie startgerechtigd bent.

De kosten zijn € 11,- per parcours (zelfstandig) en € 13,- per parcours (onder begeleiding). Het is mogelijk om je voor meerdere parcoursen in te schrijven.

Aanmelden
Aanmelden is voor beide disciplines mogelijk via het online inschrijfformulier. Wees op tijd; het gebeurt steeds vaker dat de inschrijving vroegtijdig gesloten moet worden omdat het maximale aantal deelnemers is behaald.

Wil je je alvast aanmelden voor het indoor oefenspringen op zondag 22 oktober? Dat kan via deze link.

Oefenspringen voor stallen en beroepsmatige ruiters op vrijdag 15 september.
Vanwege de vele aanvragen organiseren we ook oefenspringen voor bedrijven/beroepsmatige ruiters. Je reserveert een tijdsblok en zorgt er zelf voor dat het parcours op een hoogte naar wens staat. De kosten bedragen € 13,- per paard, je kunt onbeperkt gebruik maken van het parcours. Na afloop ontvang je per e-mail de factuur.

Bron: KNHS

Op de traditionele derde dinsdag van september is Veulenveiling Prinsjesdag present met een exclusieve collectie spring- en dressuurveulens. Een totaal van 66 veulens komen op dinsdag 19 september onder de veilinghamer van Koen Olaerts op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Geplaatst op:

Zaterdag 16 september staat het volgende, en tevens laatste NHC outdoor oefenevent van dit seizoen, gepland. Dit betekent dat je op 16 september voor de laatste keer kunt deelnemen aan de oefendressuur. Het oefenspringen vindt vanaf zondag 22 oktober weer indoor plaats.

Geplaatst op:

Het zit er op! Twee weken prachtige paardensport op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo waar gestreden werd om de felbegeerde KNHS Kampioenstitels. Op de laatste dag van de KNHS Hippiade Powered by Witte van Moort was het de beurt aan de beste ponyruiters van Nederland in de discipline springen.

Geplaatst op:

Als paardensporter ben je nooit uitgeleerd. Daarom organiseert de KNHS in november de KNHS Congresweek op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Tijdens deze week staan er diverse interessante congressen en seminars op het programma waar jij jouw kennis kunt vergroten. Of je nu een ruiter, instructeur officials of bestuurder bent, voor iedereen staan er interessante onderwerpen en sprekers op het programma.

Geplaatst op:

Aan het einde van vijfde dag van de Hippiade 2023 powered by Witte van Moort is de eerste Hippiade-week prachtig afgesloten, waarbij vijf combinaties gehuldigd zijn tot kampioen. Vandaag was het de beurt aan de paarden, die in de klasse M1 tot en met ZZ-Licht streden om het eremetaal.

Geplaatst op:

Yvet Blokesch komt op vrijdagavond 6 oktober naar het Nationaal Hippisch Centrum om een clinic te verzorgen. Thema van de avond is ‘Samenwerken en Vertrouwen’. Yvet laat zien dat zij de paarden traint op basis van respect, vertrouwen, in samenwerking en met rust. Haar doel is om paarden met zo min mogelijk spanning te laten leren. Op deze wijze is geen doel onhaalbaar.

Geplaatst op:

Hans Peter Minderhoud en My Toto wonnen goud op het WK voor zesjarige dressuurpaarden in Ermelo. Een mooie overwinning voor Minderhoud en de zoon van Glock’s Toto jr. Kirsten Brouwer en Lightning Star wonnen brons bij de zevenjarigen, dat deden ze twee jaar geleden in Verden ook al bij de vijfjarigen.

Geplaatst op:

Een dressuurevenement waar het hele jaar reikhalzend naar wordt uitgekeken, staat op het punt van beginnen: het wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden barst op donderdag 3 augustus los in Ermelo.

Geplaatst op:

Yvet Blokesch komt op vrijdagavond 6 oktober naar het Nationaal Hippisch Centrum om een clinic te verzorgen.

Geplaatst op:

De KWPN Kampioenschappen zijn het hoogtepunt waar fokkerij en sport bij elkaar komen. Bent u er ook (weer) bij dit jaar?

Geplaatst op: