KNHS College Tour/ Cursussen

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een 'KNHS College Tour' (Voorheen 'Hippische Leergang').  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige KNHS College Tours kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Een aantal KNHS College Tours kun je terugkijken via het platform Horseriding.Academy. 

 

KNHS COLLEGE TOUR 'LESGEVEN AAN KINDEREN' MET BARBARA WIELDERS

Donderdag 20 april staat het thema lesgeven aan kinderen centraal tijdens de theoretische KNHS College Tour op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Een belangrijk thema voor instructeurs van maneges en verenigingen, Young Leaders sportaanbieders maar ook interessant voor ouders van ponykinderen. Op deze avond wordt mede aan de hand van de ruiteropleiding Paardrijden met Bixie&Friends en het KNHS Young Leaders Program uitgelegd hoe deze unieke programma’s kunnen bijdragen aan de invulling van het lesgeven aan kinderen.

‘Doe jij de kinderen maar’. Zomaar een opmerking vanuit de praktijk. Er wordt nog regelmatig te makkelijk gedacht over het lesgeven aan kinderen. En dat terwijl juist daar de fundering wordt gelegd voor paardrijden met plezier en respect voor het paard. Lesgeven aan kinderen is niet zomaar wat. Daar moet je wat voor doen! Heb je zin om je bewust te worden van alles wat er meespeelt? Wat wel en juist niet handig is? Wil je meer weten over het ontwikkelen van zelfvertrouwen, over angstige kinderen en omgaan met ouders.

Pedagoge en docent Barbara Wielders leert je op 20 april de fijne kneepjes van het lesgeven aan kinderen en neemt je mee in de wereld van het opgroeiende kind en waarom het belangrijk is om daar iets van te weten.

Paardrijden met Bixie&Friends
Speciaal voor jonge kinderen heeft de KNHS samen met de FNRS de Ruiteropleiding Paardrijden met Bixie&Friends ontwikkeld. Anita van Os legt tijdens deze KNHS College Tour uit hoe Bixie&Friends bijdraagt aan de ontwikkeling van jonge kinderen op het gebied van paardrijden en hoe instructeurs hiermee aan de slag kunnen in hun les. Met Paardrijden met Bixie&Friends leren kinderen niet alleen goed paardrijden, ze leren ook heel veel over pony’s. Bijvoorbeeld hoe je ze het beste kunt verzorgen en wat ze nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven. Kinderen leren de basis van dressuur, voltige, springen en eventing en kunnen meedoen aan Bixie&Friends Proevendagen. In alles staat liefde en respect voor pony’s voorop.

Het KNHS Young Leaders Program
Voor jeugd tussen 8 en 26 jaar is er het KNHS Young Leaders Program. Dit programma is niet gericht op de vaardigheden rondom het paard en niet het paardrijden. , Kinderen ontwikkelen leiderschapsvaardigheden, samenwerken, organiseren en andere persoonlijke vaardigheden  Ze gaan aan de slag met stalmanagement en veiligheid, gezondheid en welzijn, activiteiten organiseren, grondwerk en longeren, de taal leren van het paard en nog veel meer! Monique Hijdra licht deze avond toe wat de mogelijkheden zijn van het KNHS Young Leaders Program in relatie tot het lesgeven aan kinderen.

Barbara Wielders

Barbara is begonnen in het basisonderwijs. Van daaruit komt haar interesse in ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Haar cum-laude afgeronde Masterstudie pedagogiek, met de specialisatie Pedagogiek & Natuur heeft ervoor gezorgd dat zij nu een bedrijf runt rondom kinderen, paarden en lesgeven. Het schrijven en zelf uitgeven van het boek ‘Kinderen leren paardrijden’, waarin de sociaalpedagogische aspecten centraal staan, is vertrekpunt geweest voor deze werkzaamheden. Barbara geeft al jarenlang door het hele land (KNHS) nascholingen voor instructeurs over lesgeven aan kinderen. Samen met haar man heeft Barbara een hobby boerderij. Ook schreef zij een kinderboek over de avonturen met haar paarden Boris & Broes. Samengevat buigt Barbara zich graag over de theorie rondom de ontwikkeling en het gedrag van kinderen (met dieren) en vertaalt dit graag naar de dagelijkse praktijk.

Informatie

Datum: Donderdagavond 20 april 2023
Locatie: Theorieruimte Nationaal Hippisch Centrum Ermelo.
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Entree: € 22,50 voor KNHS-leden en € 30,- voor niet leden (Gebruik de kortingscode: KNHS-lesgeven)
Licentiepunten voor instructeurs: 50 licentiepunten bij het volgen van deze avond (deze punten worden automatisch bijgeschreven).

 

Bestel hier je kaarten

 

KNHS COLLEGE TOUR 'JONGE PAARDEN RIJDEN' MET JOOP EN RENATE VAN UYTERT

 

Bestel hier je kaarten

Op woensdagavond 22 maart a.s. komen Joop & Renate van Uytert naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om een kijkje in hun keuken te geven over het succesvol opleiden van jonge paarden.  

Een praktische avond voor ruiters en instructeurs, waarbij de opleiding van het jonge paard uitvoerig besproken wordt. Joop en Renate zullen uitleggen hoe ze de opleiding beginnen en de sterke punten van de paarden verder ontwikkelen. Ook het herkennen van een talentvol paard is aan Joop toevertrouwd. Hoe herken je een goed paard, welke exterieurkenmerken zijn belangrijk en hoe belangrijk is het karakter. De unieke kennis van Joop over paarden, zal breed besproken worden.   

Het inschrijven voor deze KNHS College Tour verloopt via bovenstaande knop.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je met de kortingscode KNHS-Collegetour slechts €22,50 in plaats van €30,-. 

 

KNHS COLLEGE TOUR TERUG KIJKEN VIA HORSERIDING.ACADEMY

 

KNHS College Tour Springen met Willem Greve

Op dinsdagavond 13 juli kwam internationaal springruiter en trainer Willem Greve naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo voor een online KNHS College Tour. Thema van de avond was ‘Deskundig opleiden van springpaarden’. Greve, bekend om zijn grote vakmanschap, heeft al veel jonge talenten opgeleid, fantastische prestaties behaald op elk niveau en is opgenomen in het A-kader springen.

Bij de opleiding van paarden staat een goede basis centraal. Greve zegt: “Ons doel is een goede africhting van het paard voor de sport of de handel. Of het nu gaat om een jong talentvol paard of een paard getraind tot op het allerhoogste niveau. Een ruiter moet erop stappen en er mee weg kunnen rijden. Belangrijk is dus een goede basis leggen en daarna finetunen. Dat is waar ik met mijn team voor sta en iedere dag aan werk”.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

Kijk de KNHS College Tour Springen met Willem Greve terug op Horseriding.Academy

KNHS College Tour: Theorie en praktijk door de ogen van de meester met Johan Hamminga

Hamminga legt in deze KNHS College Tour de logica van het paardrijden uit. Waarom het belangrijk is in de opleiding van het paard om reactie te krijgen op het been. Het belang van overgangen rijden, schakelen en wendingen rijden. Wat bedoelen wij met nageeflijkheid en met ‘hand eraan’. Wat willen wij met paardrijden bereiken. Waarom reageert een paard zoals hij reageert. Aan de hand van theoretische afbeeldingen gaat Johan Hamminga dieper in op de materie en uiteindelijk de theorie toepassen op het paard in de baan.
Instructeurs krijgen 50 licentiepunten voor het volgen van deze college tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je een college tour hebt afgenomen en bekeken.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

Kijk de KNHS College Tour met Johan Hamminga terug op Horseriding.Academy

 

KNHS College Tour: Werken aan de hand met Bastiaan de Recht

Deze college tour staat in het teken van het werken aan de hand. Je krijgt praktische tips waar je thuis zelf mee aan de slag kunt met je eigen paard. In de sport wordt het nut van deze klassieke trainingstechniek steeds meer gezien. Voor de basisafrichting kan het erg nuttig zijn om de communicatie met je paard te verbeteren of bij het aanleren van oefeningen zoals achterwaarts of zijgangen. Maar ook voor het aanleren en verbeteren van piaffe en passage kan het werken aan de hand veel toevoegen. Het paard kan zijn lijf vrijer gebruiken omdat hij geen gewicht van de ruiter draagt. Dit kan een positief effect hebben bij het aanleren van nieuwe oefeningen, maar ook om het paard beter te gymnastiseren. Ook bij bepaalde blessures of een asymmetrisch bewegingspatroon kan je met werken aan de hand heel gericht werken aan het paardenlijf. Heeft een paard veel moeite met iets of snel stress? Dan kan het een wijze keuze zijn om het eerst vanaf de grond aan te leren. Wanneer een paard het fysiek kan uitvoeren en mentaal begrijpt, wat wij van hem willen, dan kan er met plezier getraind worden. Instructeurs krijgen 50 licentiepunten voor het volgen van deze college tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je een college tour hebt afgenomen en bekeken. 

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

Kijk de KNHS College Tour met Bastiaan de Recht terug via Horseriding.Academy

 

KNHS College Tour: Zoektocht naar de eenvoud van de rijkunst met Albert Voorn

In de twee uur durende opname van de KNHS College Tour ‘Zoektocht naar de eenvoud van de rijkunst’ laat Albert Voorn je zien hoe je op de makkelijkste manier goed kunt paardrijden. Voorn is zelf te zien in het zadel op zijn paard Dante (v. Padinus) om te tonen op welke wijze hij zijn paarden traint. De ongedwongen manier van rijden is voor velen ‘niet volgens het boekje’. Het wederzijds respect voor het paard en zijn berijder maakt dit tot een inspirerende College Tour waar velen geprikkeld worden om eens anders naar het eigen rijden of lesgeven te gaan kijken. Naast Albert Voorn namen er ook drie combinaties deel aan deze College Tour van M tot en met ZZ-niveau. KNHS-instructeurs met een licentie behalen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het volgen van deze KNHS College Tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je een College Tour hebt afgenomen en bekeken.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

 

Kijk de KNHS College Tour Springen met Albert Voorn terug op Horseriding.Academy 

 

 

KNHS College Tour: Paardrijden met ruitergevoel door Hester Bransen

In de twee uur durende opname van de KNHS College Tour Paardrijden met Ruitergevoel, gaat Instructeur van het jaar 2019 Hester Bransen met ruiters op verschillende niveaus aan de slag. Hester vindt het belangrijk dat een ruiter het beste uit zichzelf kan halen op zijn of haar eigen niveau. Tijdens deze praktische College Tour laat Hester zie hoe ze angst wegneemt bij ruiters en dat het belangrijk is om dit bespreekbaar te maken. De praktische tips van Hester zijn direct toe te passen bij het eigen rijden. Daarnaast is deze College Tour ook interessant voor instructeurs. Hester geeft tips hoe je het ruitergevoel bij ruiters kunt ontwikkelen en hoe je ruiters met een goed gevoel de les kunt laten afsluiten. De kennis van Hester sluit aan bij de beleving van ruiters en instructeurs op elk niveau, van manege tot Grand Prix. KNHS-instructeurs met een licentie behalen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het volgen van deze KNHS College Tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je een College Tour hebt afgenomen en bekeken.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

Kijk de KNHS College Tour Paardrijden met Ruitergevoel terug op Horseriding.Academy

 

 

KNHS College Tour: Mennen met wereldkampioenen met Saskia Siebers en Rudolf Pestman

Deze college tour staat in het teken van mennen vaardigheid. Wereldkampioenen Saskia Siebers en Rudolf Pestman schitteren regelmatig op de internationale wedstrijden en dan met name in de vaardigheid. Hoe zorg je dat je foutloos blijft en een snelle tijd rijdt? Dressuurmatig trainen is heel belangrijk. Ook de wijze van inspannen, het tuig en de wagen komen aan bod. Rudolf en Saskia gaan dieper in op het efficiënt rijden, snelheid maken, de techniek, goed in de hand staan en natuurlijk vooruit en terug kunnen schakelen. Pas dan kun je strakke lijnen rijden en snelheid maken. De avond wordt op spectaculaire wijze afgesloten door het gouden duo Saskia en haar paard Axel. Zij neemt de kijkers mee in het rijden van een strak vaardigheidsparcours en geeft nuttige tips om je mentale vaardigheden te verbeteren. Instructeurs krijgen 50 licentiepunten voor het volgen van deze college tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je deze college tour hebt afgenomen en bekeken.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken