NHC Oefen- springen, -dressuur & mennen

NHC OEFEN- SPRINGEN & DRESSUUR 

Oefendressuur 
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je één of twee proeven. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 10 minuten rijd je de door jou gekozen proef en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke en verbeterpunten van jouw proef, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. We verwelkomen je graag in correct wedstrijdtenue in de ring. 
 
Oefendressuur is voor iedereen! Je kunt je opgeven voor BB tot en met Grand Prix, Junioren, Young Riders en U25. Uiteraard is het toegestaan om een klasse hoger te starten dan dat je als combinatie geregistreerd bent. De kosten per proefje bedragen € 13,-. 
 
Oefenspringen 
Zelfstandig of onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor iedereen, je kunt je opgeven van 0.30 tot en met 1.50. Je mag een hoogte lager of hoger starten dan de officiële hoogte waarin je als combinatie startgerechtigd bent. 
 
De kosten zijn € 11,- per parcours (zelfstandig) en € 13,- per parcours (onder begeleiding). Het is mogelijk om je voor meerdere parcoursen in te schrijven. 
 
Oefenspringen voor stallen en beroepsmatige ruiters 
Vanwege de vele aanvragen organiseren we ook oefenspringen voor bedrijven/beroepsmatige ruiters. Je reserveert een tijdsblok en zorgt er zelf voor dat het parcours op een hoogte naar wens staat. De kosten bedragen € 13,- per paard, je kunt onbeperkt gebruik maken van het parcours. Na afloop ontvang je per e-mail de factuur. 
 
Oefenmennen 
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je een dressuurproef of een vaardigheidsparcours. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 15 minuten rijd je de door jou gekozen proef/parcours en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke en verbeterpunten van jouw proef/parcours, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. 
De kosten bedragen €15,- per proef/parcours. 

Quote van Arianne van Asselt, deelnemer van de oefendressuur op 10 juni:
'Fijne oefendressuur kunnen rijden op de prachtige dressuurbaan van het Nationaal Hippisch Centrum. Opbouwende beoordeling ontvangen van de jury en er was zelfs tijd om te oefenen met verbeterpunten, top georganiseerd!'

Zaterdag 16 september 2023: oefenspringen & oefendressuur - Klik hier om je aan te melden! 

Belangrijk! Na aanmelding voor een oefenevent is het niet mogelijk om jouw start(s) te annuleren. Wanneer je de voorlopige startlijst ontvangt wordt duidelijk aangegeven tot op welk moment je jouw aanmelding kunt verplaatsen naar een volgend oefenevent.

De NHC oefenevents worden mede mogelijk gemaakt door AJ Bedrijfsdiensten