NHC Oefenspringen

NHC OEFENSPRINGEN

Oefenspringen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, wanneer ben jij erbij?

Aankomende periode kun je oefenspringen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Woensdag 29 juli is het mogelijk om te komen oefenspringen met een uitgebreid en mooi aangekleed oefenparcours op het hoofdterrein.

Zelfstandig of onder begeleiding van instructrice Anneke de Bruin kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor alle niveaus, van BB tot en met ZZ. Je mag een klasse hoger of lager starten dan het officiële wedstrijdniveau waarin je als combinatie startgerechtigd bent.

Waarom oefenspringen?
Het rijden van een parcours op concours kan soms spanning bij het paard of druk om te presteren opleveren bij de ruiter of amazone. Door samen eerst een oefenparcours te rijden, kun je goed beoordelen of jullie er klaar voor zijn om (weer) op concours te gaan!

Daarnaast kunnen jonge paarden wennen aan een aangekleed parcours, opvallende hindernissen en het rijden op een ander terrein. Voor de meer ervaren paarden is dit een uitgelezen kans om alvast een keer te oefenen op een hoger niveau.

Woensdag 29 juli
Woensdag 29 juli ben staat er weer een mooi parcours klaar voor het oefenspringen op het hoofdterrein van het NHC. Volgens de regels van het RIVM is iedereen, in beperkte aantallen, weer van harte welkom!

We bieden een mooi parcours aan voor pony's en paarden. We starten om 13.00 uur met de paarden. Vanaf 18.00 uur staat het parcours klaar voor de pony’s.

Op het hoofdterrein hebben we voldoende ruimte om op verplichte afstand van elkaar los te rijden. We vragen de deelnemers hun aanwezigheid op het NHC qua tijdsduur te beperken tot het minimale en hooguit één groom en één trainer mee te nemen.

Uiteraard is instructrice Anneke de Bruin ook aanwezig voor de begeleiding! Wil je samen met haar door het parcours gaan? Meld je dan aan voor het oefenspringen onder begeleiding (€ 12,-). Heb jij al voldoende ervaring en wil je zelfstandig een rondje springen? Ook dat kan. De kosten hiervan bedragen € 10,- per parcours.
Vooraf online aanmelden is verplicht. Dit kan via de website van het Nationaal Hippisch Centrum. 

Wil jij met een aantal paarden komen oefenspringen? Neem dan even contact met ons op via oefenspringen@nhcermelo.nl We stemmen dan samen af op welk moment dit het beste uitkomt.

Ruiters zijn verplicht om een veiligheidshelm, rijbroek en rijlaarzen of jodhpurs met chaps te dragen. Voor de optoming van de paarden geldt het Wedstrijdreglement Springen.

29 juli 2020 opgeven klik hier

19 augustus 2020 opgeven klik hier