Internationale oefening Falcon Leap

De week van 11 tot 16 september staat dit jaar in het teken van de herdenking van 73 jaar Market Garden. Hierbij wordt de grote luchtlandingsoperatie herdacht waarmee Nederland werd heroverd. Het hoogtepunt van deze herdenking is de traditionele grote drop met militaire parachutisten op de Ginkelse Heide bij Ede. De herdenkingssprong vindt zaterdag op 16 september plaats.

Voorafgaand aan deze sprong worden er een aantal oefensprongen gedaan. Op woensdag 13 en vrijdag 15 september landen tussen 10.00-14.00 zo'n 500 parachutisten op het Houtdorperveld. De sprong op 13 september is opengesteld voor publiek. Deze oefensprongen vinden plaats rondom het nationaal hippisch centrum.

Voor deze sprongen vinden enkele verkeersmaatregelingen plaats. Zo zal het verkeer op de N302 en de N310 gedurende de sprongen voor korte periode stilgelegd worden. U wordt verzocht zoveel mogelijk op de fiets of te voet te komen, indien u toch wenst om met de auto te komen kunt u parkeren bij de KNHS aan de Beek 125 te Ermelo. Hier staan parkeerwachters om u op te vangen.

Meer info hierover kunt u vinden op www.landmacht.nl

Geplaatst op: