KNHS Talentendag: 29 augustus 2018

Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders. De combinaties worden door trainers uit het KNHS Trainersplatform getraind en beoordeeld.

Het trainen en beoordelen gebeurt door de trainers uit het KNHS Trainersplatform in samenwerking met de KNHS bondscoaches. Zij zijn die dag aanwezig om gezamenlijk combinaties te selecteren voor voor de Nationale Beloftentrainingen die in de periode tussen november en mei plaatsvinden. Combinaties die voor de Nationale Beloftentrainingen geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan. De ruiters/amazones krijgen de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

De afgelopen jaren werden de combinaties aan de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen en Wereldruiterspelen medaillewinnaars Maikel van der Vleuten en Merel Blom. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Meedoen aan de KNHS Talentendag

Dressuur en springen: voorselectie
Vorm jij een dressuurcombinatie in de klassen Z2 t/m ZZ-Zwaar of een springcombinatie vanaf de klasse Z, dan moet jij je via een voorselectie selecteren voor deelname aan de KNHS Talentendag. De voorselectie vindt plaats in Ermelo op dinsdag 3 juli 2018. De deelnamenormen staan als PDF onderaan deze pagina. Als je voldoet aan de norm mag je met maximaal twee pony's of paarden meedoen aan de voorselectie. Inschrijven kan vanaf dinsdag 1 mei via MijnKNHS.nl.

Eventing, para-dresuuur, subtop en children: direct inschrijven
Combinaties in de disciplines eventing of para-dressuur en combinaties in de categorie subtop (vanaf LT) en Children kunnen zich vanaf vrijdag 1 juni t/m zondag 12 augustus direct inschrijven via MijnKNHS.nl. De deelnamenormen staan als PDF onderaan deze pagina. Voldoe je met meerdere paarden en/of pony’s aan de deelnamenormen, dan mag je zelf kiezen met welk paard of welke pony je op de KNHS Talentendag start. Ook als je voor verschillende disciplines bent geselecteerd mag je zelf een keuze maken. Na 12 augustus kan je inschrijving alleen nog in behandeling worden genomen wanneer de aantallen het toelaten. 

Jeugdstimulering in de regio
Voldoe jij nog niet aan de deelnamenormen voor het KNHS Talentenplan? Kijk dan eens op de website van jouw regio naar wat zij op het gebied van jeugdstimulering doen. Regionale jeugdstimuleringsplannen zijn er vaak al voor combinaties vanaf de klasse L. De trainingen die hier vanuit worden aangeboden bieden jou een mooie opstap naar het KNHS Talentplan.

Geplaatst op: