Winterijkmoment van Hippisch Trainings Centrum Nederland bij KNHS

Het Hippisch Trainings Centrum Nederland houdt op donderdag 1 februari a.s. weer het Winterijkmoment in de hallen van het KNHS-centrum in Ermelo. 

Zo'n 170 deelnemers uit de 7 regio's tonen in de disciplines dressuur en/of springen hun vorderingen; waarbij het leermoment een belangrijk onderdeel van deze dag is.

De deelnemers worden getoetst op hun rijvaardigheid en worden beoordeeld (bij het springen) door alle HTC-springinstructeurs en (bij de dressuur) door een Grand Prix jurylid. Van alle proeven en parcoursen wordt een video opgenomen. 

Na het parcours wordt met de deelnemer besproken hoe het springen van het parcours verliep en wat eventuele verbeterpunten zijn, waarna het parcours of een deel daarvan nogmaals wordt gesprongen.

De dressuurdeelnemers bekijken per groep de proeven in de videokamer, waarbij de jury, aan de hand van de video's commentaar en aanwijzingen ter verbetering aangeeft.

Berber van den Berg van het Ecoteam uit Heerenveen verzorgt over de hele dag een

workshop. 

Workshop Winterijkmoment 2017 

Het Hippisch Talenten Centrum heeft als doel een brug te slaan tussen de brede basissport en de smalle topsport. Het HTC richt zich gedurende een jaar op de persoonlijke, mentale en rijtechnische ontwikkeling van de talenten. De lessen worden gegeven door gerenommeerde trainers in groepen van maximaal 3 personen.

 

Informatie over het HTC of het Zomerijkmoment: Herbert de Vries, voorzitter: 0653 371 358

 

Geplaatst op: