Twee Hunter-Jumping Equitation Wedstrijden In Ermelo

Hunter-Jumper Equitation rubrieken zijn in Amerika bijzonder populaire en worden nu voor het tweede seizoen in Nederland georganiseerd. Bij Hunter rubrieken wordt het paard beoordeeld en bij Equitation rubrieken wordt de ruiter beoordeeld. Op zondag 28 april en op zaterdag 8 juni worden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo twee Hunter-Jumping Equitation wedstrijden georganiseerd.

Hunter rubrieken
Bij Hunter rubrieken wordt het paard beoordeeld. Het Hunter parcours bestaat uit slechts acht hindernissen, gebaseerd op natuurlijke obstakels, waarbij het paard van start tot finish vloeiend en in een gelijkmatig tempo dient te springen. Juryleden zoeken een aantrekkelijk atletische springpaard welke ontspannen, met lange passen beweegt en zonder veel contact of invloed van de rijder in een constant ritme het parcours foutloos volbrengt.

Equitation rubrieken 
De focus bij Equitation rubrieken ligt op een goede houding en zit van de ruiter (forward seat) met een zachte hand, een goede balans en een goed ritme in het parcours. Deze springproeven worden beoordeeld door hiervoor speciaal opgeleide juryleden. De snelheid speelt geen rol.

De KNHS werkt samen met HJE Holland om deze tak van paardensport ook in Nederland op de kaart te zetten. Deelnemers aan de Hunter Jumper Equitation wedstrijden in Ermelo moeten lid zijn van de KNHS. Meer informatie vind je op de website van de Hunter Jumper Equitation


Foto: HJE Holland

Geplaatst op: