Wat is er in September 2019 te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?

Nationaal Hippisch Centrum: activiteiten september 2019:

4 september: KNHS Talentendag

Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders. De combinaties worden door trainers uit het KNHS Trainersplatform getraind en beoordeeld. De KNHS bondscoaches zijn die dag ook aanwezig om samen met de trainers combinaties te selecteren voor de Nationale Belofte trainingen.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum

Website: www.knhs.nl/talentendag

Mail: talentenplan@knhs.nl

Telefoon: 0577 - 408250

Toegang: Gratis voor toeschouwer

 

6 september: KWPN Veulenveiling Dronten

Elk jaar selecteert de commissie van Veiling Dronten een selectie van 50 dressuur- en springveulens veulens met extra beweging, uitstraling en interessante bloedvoering. Uit predicaatrijke moederlijnen en sportprestaties worden deze veulens geveild op 6 september

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum

Website: www.veilingdronten.nl

Mail: info@veilingdronten.nl

Telefoon: Tel: 06-53787221

Toegang: €10,- per persoon

 

8 september: AVS Nationale Keuring 2019

Op 8 september organiseert het Arabische Volbloedpaarden Stamboek het Nationaal Kampioenschap voor Arabische Volbloedpaarden in Ermelo. Tijdens deze dagen zijn er rubrieken onder het zadel, maar ook rubrieken aan de hand.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum

Website: www.avsweb.nl

Mail: info@avsweb.nl

Telefoon: +31 (0) 577 401 025

Toegang: Gratis voor bezoekers

 

11 september: KNHS College Tour Hoefbevangenheid met Esmee Smiet

Hoefbevangenheid, ofwel laminitis, is één van de meest voorkomende en slopende aandoeningen van alle paardachtigen. Het kan een symptoom zijn van verschillende onderliggende systemische aandoeningen (hormoon gerelateerd, bloedvergiftiging of ontsteking) of veranderde gewichtsbelasting in plaats van dat het een aandoening op zichzelf is. De overheersende vorm is de hormoon gerelateerde of wel endocrinopathische vorm van hoefbevangenheid. In deze KNHS College Tour (voorheen Hippische Leergang) wordt uitgebreid aandacht gegeven aan wat hoefbevangenheid is, hoe het ontstaat, de onderliggende aandoeningen en het voorkomen ervan. Deze KNHS College Tour wordt gegeven door Esmee Smiet.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum

Website: www.knhs.nl

Telefoon: 0577-408300

Toegang: Leden: €15,- / Niet-leden: €30,-

 

14 september: Hippiade Mennen

In augustus en september zijn de KNHS kampioenschappen breedtesport voor springen, dressuur, mennen en voltige. Die kampioenschappen heten “Hippiade” en zijn traditiegetrouw op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Om zich te plaatsen voor de kampioenschappen dressuur, springen en mennen proberen deelnemers in het hele land zich te selecteren via de KNHS Regiokampioenschappen en Districtskampioenschappen. Op 14 september wordt de Hippiade mennen verreden.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum

Website: www.hippiade.nl

Mail: eventmanagement@knhs.nl

Telefoon: 0577-408300

Opgave: via selectie

Toegang: Gratis voor bezoekers

 

17 & 18 september: Veulenveiling Prinsjesdag

Veulenveiling Prinsjesdag heeft als doel om de beste/meest toonaangevende veulenveiling van Europa neer te zetten, met een internationaal koperspubliek. Met de beste dressuur- en springveulens die ons motto “de kracht van prestatie” waarmaken.
We bieden fokkers een interessant platform om hun kwaliteitsvolle veulens te verkopen. Ons internationale koperspubliek bieden we een exclusieve collectie veulens, die prestatie sterk in hun genen verankerd hebben. Beloftes voor de toekomst in de sport en fokkerij.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum

Website: www.prinsjesdag.eu

Mail:  info@prinsjesdag.eu

Telefoon: 31(0) 35 2053035

 

21 september: Alrako KFPS Kampioenschap

Op 21 september zal de finale verreden worden van het Alrako KFPS Kampioenschap Dressuur op het Nationaal Hippisch Centrum.

Aan de finale zijn enkele selectiewedstrijden voorafgegaan. Aan het kampioenschap doen uitsluitend Friese paarden mee.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum

Website: www.dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl

Mail: voorzitter@dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl

Telefoon: 0515-425819

Toegang: Gratis voor bezoekers

 

28 september: New Forest Sportdag

Het sportieve hoogtepunt van het verenigingsjaar van de New Forest is de Nationale New Forest Pony Sportdag. De dag waarop liefhebbers van de New Forest Pony uit heel Nederland elkaar treffen.
In de vroege ochtend komt men al aan in Ermelo. De teller loopt vaak op tot boven de 1000 bezoekers. Zo’n 300 pony’s reizen mee in hun gezelschap. Die pony’s kunnen deelnemen aan alle wedstrijdklassen springen en dressuur zoals de KNHS die kent. En andere sportieve onderdelen.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum

Website: www.newforestpony.nl

Mail: info@newforestpony.nl

Telefoon: 0516-480627

Toegang: Gratis voor bezoekers

 

Geplaatst op: