Hippische leergang: van Biomechanica naar dynamisch trainen met Bastiaan de Recht

Op woensdag 27 maart is er de Hippische Leergang 'Van Biomechnica naar dynamisch trainen' met Bastiaan de Recht op het KNHS-centrum in Ermelo. In deze cursus worden de basisprincipes van de biomechanica vertaald naar de praktijk. Alles wat je moet weten om verantwoord paard te kunnen rijden, rekening houdend met zijn fysieke mogelijkheden komt aan bod. Wat is lengtebuiging? Waarom is lengtebuiging zo essentieel voor het behoud van het paard?

Kennis die elke ruiter hoort te bezitten, maar óók voor instructeurs en officials is dit van belang. Iedereen die op een paard gaat zitten, of betrokken is bij de training, wil dat het paard lang gezond blijft en met plezier de ruiter draagt! Bastiaan legt in theorie de belangrijkste fysieke en mentale principes uit die je moet weten over paarden. In de praktijk laten Bastiaan en Amber Koppen zien hoe je dit dynamisch toepast. Welke problemen je tegen kunt komen. En hoe je die problemen op kunt lossen.

Naast een praktijkavond heeft deze cursus ook een online theorie-gedeelte.
Na inschrijving ontvang je half februari hiervoor een inlogcode om het online theorie-gedeelte voorafgaand aan de praktijkavond af te leggen. Voor de praktijkavond wordt gezorgd voor combinaties dus je hoeft niet zelf een paard mee te nemen naar Ermelo. 

Datum: 27 maart 2019
Locatie: KNHS-Centrum, Ermelo
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Kosten: €95,-
Licentiepunten: 45 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders) én op de basiskwalificatie Jury Dressuur, FNRS Official, Jury (M)Endurance, Jury Aangespannen Sport, Jury Eventing, Jury Mennen, Jury Springen, Jury Voltige.

Inschrijven via Mijn KNHS


Hippische Leergangen

Er staan de komende periode nog meer interessante Hippische Leergangen gepland waarin je meer kunt leren over paarden. Voor sommige leergangen kun je licentiepunten verdienen. Een overzicht van de geplande Hippische leergangen kun je vinden in deze agenda op de website en in de Evenementenkalender op Mijn KNHS. Er komen binnenkort nog meer leergangen bij. Houd hiervoor de KNHS-website en Facebookpagina in de gaten. 

Foto: Arnd Bronkhorst (www.arnd.nl)

Geplaatst op: