Nationaal Hippisch Centrum voor publiek dicht tot en met 6 april

De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportclubs in Nederland, per direct en in ieder geval tot en met 6 april, moeten sluiten. Deze maatregel geldt ook voor alle paardensportaccommodaties. Wel vormen paardensportaccommodaties op een aantal fronten een uitzondering hierop. Zij blijven met aangepaste maatregelen beperkt geopend om paarden te voorzien in hun basisbehoeften. Manegelessen moeten helaas per direct afgelast worden.

Paardensportaccommodaties en paardeneigenaren moeten uiteraard in staat blijven om de paarden op een juiste manier te verzorgen en te laten bewegen. We hebben naast de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze medemens ook de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze paarden.

We realiseren ons dat dit een ingrijpende maatregel is voor iedereen en met name degenen die hun brood verdienen in de paardensport. Toch hebben we begrip voor het genomen besluit en kunnen we niet anders dan dit overheidsbesluit volgen. Welke gevolgen dit exact heeft en hoe we vanuit de paardensport hier het beste invulling aan kunnen geven wordt momenteel in samenwerking met onze partner de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) bekeken. We komen waar nodig met een update. Lees hier het advies dat de FNRS in afstemming met de KNHS geeft aan de bij hun aangesloten paardensportaccommodaties

De overheid neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel.

Geen paardensportwedstrijden tot en met 6 april
De KNHS vraagt alle wedstrijdorganisaties alle wedstrijden af te gelasten tot en met 6 april. Dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities. De KNHS brengt tot en met 6 april  geen wedstrijdafdrachten in rekening voor afgelaste wedstrijden.

KNHS-verenigingen per direct gesloten
In lijn met NOC*NSF en het genomen overheidsbesluit dienen paardensportverenigingen zonder eigen paarden hun accommodatie de komende tijd te sluiten voor verenigingslessen, evenementen of andere activiteiten. Accommodaties waar paarden gestald staan kunnen met aangepaste maatregelen beperkt geopend blijven om paarden te voorzien in hun basisbehoeften en moeten daarnaast serieuze maatregelen treffen en hun klanten hierover informeren.

Maatregelen paardensportverenigingen:

  • Sluit de accommodatie t/m 6 april 2020

  • Geen lessen, evenementen of andere activiteiten

  • Laat geen mensen (en paarden) van buitenaf de accommodatie gebruiken voor training.


Geen kadertrainingen en bijeenkomst tot en met 6 april
De KNHS heeft alle kadertrainingen en -bijeenkomsten tot en met 6 april geannuleerd.

Nationaal Hippisch Centrum en KNHS voor bezoekers gesloten
Het Nationaal Hippisch Centrum en het KNHS-kantoor zijn per direct en tot en met 6 april, gesloten voor bezoekers. De KNHS blijft van maandag tot en met vrijdag per WhatsApp en per mail en beperkt telefonisch bereikbaar.

Nog even onze bereikbaarheid op een rijtje:

  • Het KNHS-kantoor is gesloten.

  • Antwoorden op veel van je reguliere vragen vind je op onze website: Vraag&Antwoord.

  • Het KNHS-kantoor is in beperkte mate telefonisch bereikbaar via de KNHS Servicedesk, 0577-408300 van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Het kan zijn dat je per e-mail antwoord krijgt op je telefonische vraag.

  • Neem bij voorkeur contact op per e-mail: servicedesk@knhs.nl of via WhatsApp: 06-22645441.


De KNHS zal de nadere berichtgeving omtrent het coronavirus nauwgezet blijven volgen en via onze website iedereen op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen. Mocht de overheid of NOC*NSF verdere maatregelen treffen die ook van invloed zijn op de paardensport dan zullen wij deze direct doorvoeren en daarover via deze website communiceren. In dit bericht op onze website vind je de laatste updates rond het coronavirus.

Het zijn ingrijpende maatregelen die momenteel in ons land genomen worden. Let op elkaar en op onze paarden. Laten we hopen dat het aantal besmettingen door deze extra maatregelen snel afneemt zodat we snel weer volop kunnen genieten van onze prachtige sport.

Geplaatst op: