LONGINES FEI WBFSH DRESSAGE WORLD BREEDING CHAMPIONSHIP FOR YOUNG HORSES: UITSTEKENDE OPSTAP RICHTING TOPSPORT

Van 8 t/m 11 september komen ’s-werelds beste jonge dressuurpaarden naar Ermelo om te strijden om het wereldkampioenschap. In de leeftijdsklassen 5-, 6- en 7-jarigen zijn er prijzen te verdelen. Ook is er een rubriek voor vierjarigen paarden en wordt er een Grand Prix uitgeschreven. Liefhebbers van (dressuur)paarden zijn van harte welkom tijdens het vijfde WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo.

Dat het WK een bijzondere wedstrijd is in de (beginnende) carrière van jonge dressuurpaarden bleek enkele weken geleden. De duo’s Glamourdale – Charlotte Fry en Hermès N.O.P. – Dinja van Liere schreven geschiedenis op het WK in Herning. Het was genieten van de smetteloze proeven, de perfecte harmonie en het plezier dat de combinaties uitstraalde. Het hoogtepunt kwam in de kür waarbij alles perfect samen kwam en zowel Fry als van Liere zich bewezen als absolute topamazones met dito paarden. Een gouden en een bronzen medaille was het resultaat in zowel de Grand Prix Special als de kür op muziek. In ongeveer dezelfde week, maar dan vier jaar geleden, streden deze duo’s ook al eens om de medailles op het WK Jonge Dressuurpaarden. De uitslag was in 2018 precies hetzelfde: Dinja en Hermès N.O.P. behaalde een bronzen plak en het goud was er voor Charlotte Fry en Glamourdale. Het bewijst de kracht van het WK Jonge Dressuurpaarden nog maar eens: het is dé opstap richting de internationale top. Aan het eind van het WK weten we welke combinaties de ‘ones to watch’ zijn.

Ongeëvenaard aantal dressuuratleten
Het WK jonge dressuurpaarden is uniek in zijn soort. Er zijn weinig andere evenementen te noemen waarbij het publiek getrakteerd wordt op zoveel dressuursport. Maar liefst 180 paarden en 160 ruiters laten hun kunnen zien in de diverse rubrieken. In twee arena’s wordt er gestreden om de prijzen. Bekijk hier alle deelnemers aan het WK.

Extra rubrieken
Naast de strijd om het wereldkampioenschap bij de 5-, 6- en 7-jarige dressuurpaarden, maken ook 4-jarige talenten hun entree in de ring. Daarnaast kunnen Grand Prix-combinaties hun kunsten laten zien in de CDI3*-klasse. De kwalificatie voor de 4-jarigen is op donderdag 8 september in de hoofdpiste. De beste tien combinaties worden uitgenodigd voor de finale in de hoofdpiste op zaterdag 10 september, terwijl de overige deelnemers terug mogen komen voor de kleine finale in piste 2 op vrijdag 9 september. De CDI3* rubriek belooft ook een spannende strijd te worden. Deelnemers van deze rubriek rijden de Grand Prix in de kwalificatiewedstrijd op zaterdag 10 september. De finale vindt plaats op zondag 11 september, waar de beste combinaties strijden in de Grand Prix Kür op muziek in de hoofdpiste.

Beleef het van dichtbij
Live de strijd om de medailles meemaken; bestel snel kaarten en zit daar waar het gebeurt! Er zijn tribunetickets beschikbaar maar het is ook mogelijk om het evenement mee te maken als VIP. Bekijk alle tickets op de website en bestel snel want OP=OP. Geen mogelijkheid om te komen? ClipMyHorse.tv is alle dagen aanwezig om de livestream te verzorgen op het evenement. Bekijk hier het programma en bestel hier tickets.

Foto Hippo Foto – Dirk Caremans

Bron: KNHS

Geplaatst op: