Geslaagde finaledag Harry's Horse Zitcompetitie in Ermelo

Het was weer een ouderwetse sfeervolle finaledag van de Harry’s Horse Zitcompetitie op zondag 11 december in Ermelo met veel gezelligheid en sportiviteit. Uiteindelijk ging het natuurlijk om de resultaten en er werden dan ook vier zeer gelukkige winnaars gehuldigd als Bestzittende Manegeruiter van 2022.

Ruiters, begeleiders, ondernemers en supporters waren massaal naar Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo afgereisd om alle deelnemers aan te moedigen. Ze hadden daarvoor geweldige creatieve spandoeken meegenomen die je niet kon missen. In de ochtend gingen veertig deelnemers van start in de halve finale. Via één van de regioselecties die in de voorgaande weken door het hele land werden verreden, konden manegeruiters een startbewijs voor deze halve finale bemachtigen. Er werd gestreden in vier verschillende categorieën. De zeer brave en betrouwbare paarden en pony’s waar de deelnemers hun proef op mochten rijden in de halve finale werden dit jaar beschikbaar gesteld door drie FNRS Ruitersportcentra: Les Chevaux uit Buinen, Manege de Eenhoorn uit Blokker en Manege Zeewolde uit Zeewolde. Alle paarden en pony’s gedroegen zich allemaal keurig waardoor de deelnemers zich goed konden concentreren op hun beste houding en zit. Alle ruiters reden hun proef in een mooie donkerblauwe bodywarmer die werd gesponsord door Harry’s Horse. 

Winnaars
Na de eerste proef was het voor de deelnemers afwachten wie de hoogste punten had gescoord bij het aanwezige viertal juryleden. Slechts vijf deelnemers per categorie mochten door naar de spannende finale later in de middag waarbij ze nogmaals de jury moesten overtuigen van hun correcte houding en zit. In de hele finale reden alle geselecteerde ruiters hun proef op verschillende fijne paarden die beschikbaar werden gesteld door De Larense Manege uit Laren.  
In de einduitslag viel FNRS Ruitersportcentrum Manege Satana maar liefst twee keer in de prijzen; Cathelijne Gorter won categorie 3 en Meike van Kuijlenborg pakte met een ruime voorsprong de overwinning in categorie 2. De winst in categorie 1 ging naar Anna Rab van Ruitersportcentrum De Schimmelkroft en in categorie 4 mocht Nadine Buskop van Manege Oostmoer op de hoogste trede van het podium plaatsnemen.

Geweldige prijzen
Alle deelnemers aan de finale werden beloond voor hun sportieve strijd en gingen zeker niet met lege handen naar huis. Naast een medaille, prachtige beker en natuurlijk de eer waren er nog veel meer prijzen te verdelen. Verschillende ruitersportcentra hadden als sponsor van deze finaledag mooie prijzen beschikbaar gesteld aan de finaledeelnemers.

Uitslag Harry’s Horse Zitcompetitie 2021, Ermelo 11 december

Uitslag categorie 1

1 Anna Rab, Ruitersportcentrum De Schimmelkroft 374,00
2 Anne Cornelissen, Manege De Prinsenbankhoeve 365,50
3 Fely van Heel, Manege De Arckelhoeve 362,75
4 Stella Kuiper, Hippisch Centrum Westland 351,50
5 Elin Luijten, Marcroix op den treek 340,00


Winnaar categorie 1 Anna Rab

Uitslag categorie 2

1 Meike van Kuijlenborg, Manege Satana 405,00
2 Clive van Rijn, Manege De Arckelhoeve 382,75
3 Aileen Weel, Manege De Eenhoorn 360,00
4 Benthe Kokke, De meiden van Haarman 355,75
5 Emily Sinda, Ruitersportcentrum Zeewolde 346,50


Winnaar categorie 2 Meike van Kuijlenborg

Uitslag categorie 3

1.Cathelijne Gorter, Manege Satana 378,25
2 Indy Jongejan, Stal Liza 368,75
3 Saranne van Werven, Ruitersportcentrum Ermelo 364,75
4 Quinty Honders, Manege Satana 357,75
5 Resa van der Steen, Manege De Prinsenbankhoeve 345,75


Winnaar categorie 3 Cathelijne Gorter

Uitslag categorie 4

1 Nadine Buskop, Manege Oostmoer 376,25
2 Britt van Dam, Manege Oostmoer 364,50
3 Vera Buis, Ruitersportcentrum Zeewolde 361,75
4 Jay Heidsma, Manege Stal De Eik 361,25
5 Carmen Knepper, Manege Satana 350,75


Winnaar categorie 4 Nadine Buskop

De volledige uitslag wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd op knhs.nl/zitcompetitie.

Alle foto’s van de finaledag zijn gemaakt door Digishots

Geplaatst op: