KNHS College Tour ‘Het Scala is het ABC in het opleiden van paarden’

Op vrijdagavond 19 januari a.s. komt het team van RS2 naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om een kijkje in hun keuken te geven over het succesvol opleiden van paarden. Marion Schreuder zal samen met Marieke van der Putten, dochter Muis Schreuder en stalamazone Marijn van Dijk het hele proces van de opleiding van hun paarden laten zien. Het belooft een leerzame avond te worden.

Goed management

Het Scala van de africhting is het ABC waarmee ze bij RS2 de paarden opleiden. De paarden worden gefokt, opgefokt en komen als jong paard allemaal onder het zadel. Alle paarden krijgen de tijd, waarbij goed management heel belangrijk is.

Vrijdagavond 19 januari

Wij starten de KNHS College Tour met jonge paarden, waarin we het zullen hebben over passend management bij ieder paard. Daarin kijken we naar het exterieur, maar ook of ze sterk genoeg zijn om het werk aan te kunnen. Karakter is ook heel belangrijk en dat zal ook zeker aan bod komen.

Met de iets oudere paarden laten wij zien hoe het evenwicht van een paard steeds meer horizontaal wordt in plaats van op de voorhand. Natuurlijk bespreken we wanneer en hoe de aanpak is. Ook is er aandacht voor het rijden van zijgangen, hoe doe je dat en waar dient het voor. Ook laten wij zien hoe je een paard een wissel aanleert. Als afsluiting verschijnt Marieke met Grand Prix paard Züm Gluck RS2 en laat zien hoe de piaffe en passage in zijn werk gaan en wat een goede piaffe is.

Welzijn

Een speerpunt bij RS2 is om het paard in te zetten in de klasse die hij met gemak aan kan, naast het opleiden volgens het Skala, wat natuurlijk ook een speerpunt is. Als rode draad loopt het welzijn van de paarden door alles heen.

Het belooft een educatieve avond te worden waarin iedereen bruikbare tips krijgt om zelf thuis toe te passen.


Datum en tijd

Vrijdag 19 januari 19.30 uur
Nationaal Hippisch Centrum Ermelo

Entree 
€ 23,50 voor leden van de KNHS, KWPN, abonnees Hoefslag, Bit & Cap
€ 29,50 voor niet leden

Licentiepunten voor instructeurs

50 licentiepunten bij het volgen van deze avond (Let op: bij bestelling is het invullen je lidmaatschapsnummer verplicht. Deze punten krijg je alleen geregistreerd als je zelf een ticket koopt).


Geplaatst op: