Toptrainers aan het werk tijdens KNHS-trainersseminar

Op 20 en 21 januari 2017 staat het jaarlijkse KNHS-trainersseminar op het programma. Vrijdagavond zal bondscoach springen Rob Ehrens zijn kennis delen met instructeurs. Op zaterdag zullen top dressuurtrainers en juryleden Sven Rothenberger en Johan Hamminga vanuit de rijbaan invulling aan het programma geven. De inschrijving is open en verloopt via Mijn KNHS.

Op vrijdag 20 januari staat bondscoach Rob Ehrens in de baan op het KNHS trainersseminar. Een van de onderwerpen die Ehrens deze avond zal behandelen is de training van het ruiteroog. “Alles komt neer op controle als je een goed parcours wilt rijden en daarvoor is consequent zijn in de communicatie met je paard heel belangrijk. Het rijden zelf moet je echter niet moeilijker maken dan het toch al is. Je moet naar voren kunnen rijden en terug kunnen schakelen. Daarnaast is het belangrijk dat paarden lekker los door hun lichaam en met stelling door de wending kunnen lopen. Een goede positie van de ruiter op het paard is daarbij een voorwaarde. Je hebt ruiters die van nature al heel veel gevoel hebben en 15 galopsprongen van te voren zien hoe een afstand is, maar ook ruiters die zijn steeds bezig zijn zich te verbeteren. Wij werken heel veel met balken op de grond uit wendingen. Als je met controle en goede stelling door een wending naar een lijntje met meerdere balkjes kunt rijden en die gecontroleerd in het midden kunt overwinnen, dan ben je al een heel eind. Oefeningen om dat te trainen zijn toepasbaar op alle niveaus. In de klasse B is het al belangrijk dat je met die basis voorwaarden aan het werk gaat. We willen deze avond dan ook niet alleen met topcombinaties aan het werk. Iedereen moet er iets van kunnen leren.”

Deelname levert licentiepunten op. Uiteraard is er deze avond ook volop ruimte voor het stellen van vragen.

Inschrijven en prijzen

  • Inschrijven voor het KNHS-trainersseminar kan sinds maandag 12 december via Mijn KNHS
  • De kosten voor de springavond op vrijdag 20 januari zijn € 25,-. Voor het bijwonen van deze bijeenkomst behalen instructeurs  35  licentiepunten en officials 15 licentiepunten.
  • Toegangsprijs voor de dressuurdag op zaterdag 21 januari is € 50,-. Deze bijeenkomst duurt de hele dag en er is een lunch, koffie en thee inbegrepen bij de toegangsprijs. Voor het bijwonen van deze bijeenkomst behalen instructeurs 70 licentiepunten en officials 30 licentiepunten.
  • Een passe-partout voor beide dagen kost € 65
Geplaatst op: