Geslaagde Paard&Leven 2017

De vijfde editie van Paard&Leven zit er weer op. Bijna 250 combinaties kwamen op zaterdag 17 juni naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om mee te doen aan de jaarlijkse doe-dag met je paard. Er werd enthousiast deelgenomen aan 20 verschillende workshops op verschillende niveau’s.

“Het bijzondere aan Paard&Leven is dat je op één dag kennis kunt maken met verschillende takken van sport die je anders niet zo gauw zult doen. Net als vorig jaar was er dit jaar veel belangstelling voor de relatief nieuwe vormen van paardrijden zoals TREC en Working Equitation waar de vaardigheid van ruiter en paard op de proef worden gesteld. We zien dat er steeds meer belangstelling komt om op een andere manier met je paard bezig te zijn. Daarom onderzoeken wij de mogelijkheden om deze nieuwe disciplines te faciliteren,” aldus Inga Wolframm adviseur public affairs van de KNHS.

Ook werd er weer enthousiast deelgenomen aan de cross-, spring-, dressuur- en menlessen. Zonder paard werd er gewerkt aan de zit op dressuursimulator Otto en de Flexchair.

Gratis clinic voor houders KNHS Ruiterbewijs en Menbewijs

KNHS Ruiter- en Menbewijshouders konden dit jaar gratis meedoen aan een clinic naar keuze. Hier werd door bijna de helft van de deelnemers gebruik van gemaakt. Elk jaar organiseert de KNHS een gratis opfriscursus voor Ruiter- en Menbewijshouders om kennis en vaardigheden up to date te houden. Speciaal voor menners die al een poosje niet op de bok hadden gezeten en mensen die kennis wilden maken met het mennen was er een ervaren enkel- en een dubbelspan aanwezig om weer kennis op te halen of om te beleven hoe het is om een aanspanning te besturen.

Demonstratie carrousel

Tijdens de middagpauze lieten de carrousel ruiters van VCN, de Verenigde Carrousel Clubs in Nederland een mooie kür zien. Als leuke afsluiter van een dag vol clinics en workshops kon er nog een Enjoy the Ride rit gemaakt worden op de prachtige Ermelose heide tegenover het Hippisch Centrum.

Shoppen 

Natuurlijk werd er ook uitgebreid geshopt in het strodorp met een grote diversiteit aan stands. De deelnemers en het publiek keerden enthousiast huiswaarts na een leuke inspirerende paardendag.

TREC clinic

 

Mennen met een langspan


Shoppen in het gezellige strodorp


VCN carrousel demo
Marathon les


Longeerclinic

Foto's: Esther Regelink, regelinkfotografie.nl

Geplaatst op: