KNHS Indoor: titelstrijd pony's springen klasse L

Het was een enerverende wedstrijd in het KNHS Indoorkampioenschap springen klasse L cat. A/B. De felle strijd in de barrage leverde niet één, maar twee kampioenen op. De elfjarige Milan Morssinkhof met Twinsy en de twaalfjarige Lars Maathuis met Blisz gingen met hun schimmelpony’s met de gouden medaille naar huis in de Dijkgraaf – Reinders prijs. In de categorie C ging de winst in de Harry's Horse prijs naar Roos Wevers met Mistery.

Van de twaalf barragekandidaten wisten zeven combinaties dubbel foutloos te blijven. Halverwege de barrageritten was er een verschil in de handmeting en de elektronische tijdswaarneming en is in het voordeel van de sporters besloten om de snelste tijd te gebruiken voor de uitslag, wat twee kampioenen opleverde.

Milan Morssinkhof ging als zesde ruiter van start in de barrage en reed een keurig foutloze ronde met de veertienjarige Twinsy. “Ik rijd ook nog twee andere pony’s: Sterloin en Spirit,” vertelt de stoere ruiter van PC de Bosrakkers, die naast van ponyrijden ook erg houdt van gamen en stuntsteppen. Milan werd in februari ook al Gelders indoorkampioen.

Lars Maathuis was een van de laatste starts en reed echt voor de winst. “Ik en mijn pony zijn allebei soms wel eigenwijs, dus wij passen goed bij elkaar. Ze gaat altijd voor de door het vuur,” vertelt Lars over zijn zestienjarige pony Blisz. Lars is een kleinzoon van wijlen Jan Maathuis. “Ik heb als doel, mijn opa navolgen, dus een topruiter te worden!”

De zilveren plak werd opgehangen bij Simon Redder met de pony Black Magic. Elana van Beem was op plek drie met Noa de enige amazone tussen alle prijswinnaars in deze rubriek.

Klasse L cat. C: Roos Wevers en supersnelle Mistery kampioen
Met een supersnelle barrage won Roos Wevers van PC Markelo het KNHS Indoorkampioenschap klasse L categorie C. De tienjarige amazone en haar pony Mistery kwamen ruim 3 seconden sneller over de finishlijn dan de reservekampioen Evi Peemen met Vive la Vie’s Gompie.
Vier combinaties wisten dubbel foutloos te blijven in de Harry’s Prijs. Kampioen Sabine Wevers heeft Mistery pas sinds eind december. “Ik ben super trots op haar, en dat we al zover gekomen zijn.” Sabine krijgt springles van Tonny Zwierenberg en dressuurles van Eline Kolstee. “Ik reed al pony toen ik vier jaar was en heb thuis ook nog een andere pony staan waarmee ik spring in de klasse M.”
Evi Peemen uit Etten-Leur werd tweede met Vive la Vie’s Gompie. Het brons was voor Nanne van den Boom uit Didam met William Dee.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap springen klasse L cat. A/B, Dijkgraaf - Reinders prijs
1) Milan Morssinkhof (Hierden) – Twinsy, 0/0 28.04 seconden
1) Lars Maathuis (Geesteren Ov) – Blisz, 0/0 28.04 seconden
2) Simon Redder (Staphorst) – Black Magic, 0/0 28.33 seconden
3) Elana van Beem (Holtron Grossefehn) -  Noa, 0/0 28.64 seconden

Complete uitslag klasse L cat. A/B


Uitslag KNHS Indoorkampioenschap klasse L cat. C, Harry’s Horse prijs
1) Roos Wevers (Markelo) – Mistery, 0/0 – 28.46 seconden
2) Evi Peemen (Etten-Leur) – Vive la Vie’s Gompie, 0/0 – 31.71 seconden
3) Nanne van den Boom (Didam) - William Dee, 0/0 – 35.24 seconden

Complete uitslagen

Foto's: Digishots

Geplaatst op: