Nog kaarten beschikbaar voor het KNHS rondje instructie 'Mennen' morgenavond

Morgenavond is het zo ver! Dan komen Gerard Leijten en Johan Hamminga naar Ermelo. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit leerzame Rondje Instructie Mennen op donderdag 23 maart op het KNHS-centrum met als thema 'Back to basic’. 

Hamminga en Leijten combineren hun enorme kennis van rij-en menpaarden in een aansprekende clinic met het thema ‘Back to basic’. Aan de hand van diverse combinaties, zowel aan de lange lijnen als onder het zadel en aangespannen, leggen zij uit hoe een ruiter een toegevoegde waarde kan zijn voor de training van een menpaard.

De gerenommeerde instructeurs richten zich op het belangrijkste punt in de training van zowel rij-als menpaarden: de aanleuning. Maar ook de basisprincipes zoals nageeflijkheid, gehoorzaamheid en contact lopen als rode draad door de clinic.

Doel van dit Rondje Instructie Mennen is de menner en zijn/haar ruiter een aantal goede tips te geven hoe je bepaalde problemen kunt oplossen en de menner kan ondersteunen in de training.

Deze clinic is uitermate leerzaam voor iedereen, van de dressuur-vaardigheidsmenner tot deelnemers aan de samengestelde wedstrijdsport, maar ook de recreatiemenner kan hier veel van opsteken.

Met deze clinic laten de instructeurs op af en toe ludieke wijze zien hoe de juiste verbindingen te maken tussen het rijden en het mennen. Zo zal een van de rijpaarden zowel onder het zadel als in het tuig worden voorgesteld en zal Johan Hamminga zijn debuut maken als menner!

Programma:

19.30 – 20.10 uur: rijpaard aan de lange lijnen & menpaard onder het zadel

20.10 – 20.45 uur: enkelspan paard & enkelspan pony

20.45 – 21.15 uur: enkelspan paard (menpaard uit 1e blok) & rijpaard onder het zadel

21.15 – 21.45 uur: pauze

21.45 – 22.30 uur: tweespan

Voor het Rondje Instructie in de Amaliahal kunt u kaarten verkrijgen aan de kassa bij de entree van het KNHS-centrum in Ermelo of bestellen via internet.

Het Rondje Instructie begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De entree voor het Rondje Instructie is € 15,- per persoon.

 

               

Geplaatst op: