Jesse Drent komt naar de Bixiedag

Op woensdag 26 april wordt alweer voor de negende keer de Bixiedag gehouden op het KNHS-centrum in Ermelo. Dit jaar zal niemand minder dan Jesse Drent het showprogramma in de middagpauze verzorgen (12.00 uur). Na het showprogramma is er een meet and greet met Jesse waar je met hem op de foto kan en een handtekening kunt vragen. De 21-jarige Jesse is een groot paardenliefhebber en deelt zijn kennis graag op evenementen waar hij samen met zijn paarden Macho of Andorra optreedt.

Jesse heeft zich gespecialiseerd in vrijheidsdressuur. Hij leert paarden en pony’s oefeningen in vrijheid, zonder dwang. Hierbij kun je denken aan steigeren of je paard leren zitten, maar ook kleine oefeningen zoals lachen, gapen of een kusje geven. Een sterke vertrouwensband ontstaat door respect en begrip van het paard te vragen en op een speelse manier de verhouding tussen mens en dier te versterken. Jesse laat de keuze aan de bezoekers van de Bixiedag welk paard hij meeneemt naar de Bixiedag. Wil je graag een show zien met de kleine stoere shetlander Macho? Of kies je voor de mooie Arabische merrie Andorra? Laat je stem weten op de Facebook of Instagram. Stemmen kan tot 1 april.

Heb je je nog niet aangemeld voor de Bixiedag en wil je toch nog graag meedoen? Dat kan! Er zijn nog een aantal plekken vrij bij de Bixie-proeven springen en dressuur. Ook kan je nog meedoen met de endurance conditietest en paardenvoetbal. Heb je een eigen aanspanning, dan kun je kennis maken met de marathon in de marathon menles.

Heb je geen eigen pony? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom en kun je meedoen aan voltige of maak een lekkere paardentaart. Inschrijven kan via www.inschrijfsysteem.nl. Voor de workshop paardentaarten maken hoef je je niet aan te melden. Neem wel zelf een bakblik mee. Er staan een aantal pony’s klaar om tegen een kleine vergoeding een ritje op te maken. Daarnaast kun je spelen in het kinderdorp of shoppen in het strodorpje.

Deze leuke dag vol ponyplezier in de meivakantie is gratis te bezoeken. Dus doe mee of kom kijken en neem je familie mee. Kijk voor meer informatie en het programma op www.knhs.nl/bixiedag.

Geplaatst op: