KWPN Kampioenschappen, een week vol sport én fokkerij!

Van 10 tot en met 18 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het mooiste van sport en fokkerij komt samen tijdens de KWPN Kampioenschappen en dat alles in de prachtige entourage van het WK Jonge Dressuurpaarden.

De KWPN Kampioenschappen hebben een zeer gevarieerd programma en bieden de bezoeker een kijkje in de KWPN-keuken met de mooiste veulens, indrukwekkendste tuigpaarden, de beste merries en de toptalenten in de dressuur- en springsport. Hoogtepunten in het programma zijn de Nationale Tuigpaardendag, de Nationale Merrie- en Veulenkeuring, de finales van de Blom Cup en Pavo Cup en het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden.

Nationale Tuigpaardendag

De KWPN Kampioenschappen gaan dit jaar van start met de afstammelingenkeuring op vrijdag 10 augustus gevolgd door de Nationale Tuigpaardendag op zaterdag 11 augustus. Deze dag staat al jaren bekend als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar.

Vrijdag keuringsdag

Op vrijdag is de Nationale Merriekeuring, Nationale Veulenkeuring en wordt de Fokker van het Jaar voor zowel dressuur als springen gehuldigd. Kortom: dat wordt in een schitterende entourage genieten van de crème de la crème van onze fokkerij!

Sport

Naast prachtige fokkerij-rubrieken staat ook de sport centraal tijdens de KWPN Kampioenschappen. Op maandag en dinsdag 13 en 14 augustus zijn de halve finales van de Blom Cup gevolgd door de spannende ontknoping van de finales voor vier-, vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden op donderdag 16 augustus. Ook de jonge dressuurpaarden komen in actie tijdens de KWPN Kampioenschappen met de halve finales op woensdag 15 augustus en de finales van Pavo Cup voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden op de slotdag van de KWPN Kampioenschappen. Het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden speelt zich af op de 100 meterbaan op donderdag 16 augustus.

Livestream

Kun je niet aanwezig zijn, maar je wilt toch graag zien wie de nieuwe kampioenen worden? Alle dagen worden de KWPN Kampioenschappen live uitgezonden op KWPN.tv, geheel gratis!

Praktische informatie

De toegang tot het evenement is gratis. Parkeren kost € 10,-, behalve op  vrijdag 10 augustus dan is parkeren gratis. Het volledige programma van de KWPN Kampioenschappen vindt u hier.

Geplaatst op: