2 februari aftrap van de Online KWPN Hengstenkeuring 2021

Vijf dagen lang kunt u als paardensport- en fokkerijliefhebber optimaal genieten van het mooiste dat de KWPN-fokkerij te bieden heeft. Het aantrekkelijke programma van de Online KWPN Hengstenkeuring 2021 is nu bekend!

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om de Online KWPN Hengstenkeuring 2021 vorm te geven en we zijn blij met de toestemming van de gemeente om de hengstenselectie in Ermelo plaats te laten vinden. Uiteraard wordt alles onder strak protocol georganiseerd. Kosten nog moeite worden gespaard om alles optimaal binnen de richtlijnen te organiseren voor onze leden. Om de doorstroom op het Nationaal Hippisch Centrum te bevorderen, is een groot deel van de presentaties vooraf al opgenomen. U ziet van 2 t/m 6 februari dus niet alleen de tweedebezichtigingshengsten live in de baan, u kunt ook uw hart ophalen aan vele - vooraf opgenomen - presentaties zoals u van het KWPN gewend bent. De volledige KWPN Hengstenkeuring 2021 is online te volgen via kwpn.nl en kwpn.tv.

Springhengsten op dinsdag en woensdag
Op dinsdag 2 februari bijten de driejarige springhengsten het spits af. Naast de tweede bezichtiging, staan ook twee uitreikingen van een fokkerspremie namens de Vrienden van het KWPN op het programma. Het afgelopen jaar verdienden vier fokkers een fokkerspremie vanwege de top 3-klassering van hun fokproduct op de WBFSH-ranking. Met deze trotse fokkers zijn prachtige interviews opgenomen, die tijdens de KWPN Hengstenkeuring worden uitgezonden. Op woensdag zijn het wederom de springhengsten die in de baan verschijnen. Een van de hoogtepunten van deze dag is een rubriek waarbij de fokkers in Den Bosch altijd op het puntje van hun stoel zitten. De springhengsten die zijn goedgekeurd in 2020 zullen aan u worden gepresenteerd middels een vooraf opgenomen video. Daarna staan onder andere de huldiging van de Fokker van het Jaar en de KWPN Select Sale voor springhengsten op het programma.

Dressuurhengsten en Gelderse hengsten
Donderdag 4 februari maken de dressuurhengsten en de Gelderse hengsten hun opmars voor de tweede bezichtiging. Ook deze dag worden er huldigingen Fokker van het Jaar uitgezonden, ditmaal van de fokrichtingen dressuur en Gelders paard. De Gelderse hengsten die zijn goedgekeurd in 2020, zullen tevens op donderdag aan u worden gepresenteerd. Ook voor de sportliefhebber staat er wat moois op het programma, namelijk de video van de clinic van Alex van Silfhout en Febe van Zwambagt. Op vrijdag volgt er na de tweede bezichtiging een aansprekend programma. U kunt genieten van de nieuwste jaargang, de J-jaargang, de 7-jarige WK-hengsten en de oudere hengsten in de rubriek Road to Grand Prix. Deze rubrieken zijn – uiteraard met inachtneming van alle richtlijnen – reeds eerder opgenomen op het KWPN-centrum. Het einde van de dag staat in het teken van de KWPN Select Sale.

Aanlegtest powered by Blom en Anemone Horse Trucks
Ook zaterdag 6 februari zit u als sport- en fokkerijliefhebber aan de buis gekluisterd. De hengstencompetities konden afgelopen seizoen vanwege de coronamaatregelen geen doorgang vinden, daarom bieden we u een mooi alternatief middels de aanlegtest voor die hengsten die een competitieverplichting binnen de hengstenselectie hebben. In de ochtend presenteren de springhengsten geboren in 2015 en 2016 zich in de aanlegtest, in de middag is er ruimte voor de dressuurhengsten van deze leeftijd. Op deze dag maakt u tevens kennis met de nieuwe KWPN-kledinglijn.

Studioprogramma
In de programmering vindt u een groot aantal studiogesprekken, dit uitgebreide randprogramma wordt live uitgezonden. Host Charlotte Dekker gaat aan tafel met verschillende gasten, waaronder de fokkers van Horse of the Year dressuur, springen en het Gelders Paard van het Jaar. Daarnaast schuiven leden van het Algemeen Bestuur, de Fokkerijraad en de Ledenraad aan voor gesprekken over fokkerijgerelateerde onderwerpen. Heeft u een vraag die u aan een van hen zou willen stellen? Dan kunt u deze nu al insturen via redactie@kwpn.nl.

Voor buitenlandse bezoekers van de livestream is er een Engelstalige toelichting op de deelnemende hengsten in de tweede bezichtiging en de diverse video’s en studiogesprekken worden Engels ondertiteld. Ondanks dat u niet fysiek aanwezig kunt zijn, belooft de Online KWPN Hengstenkeuring 2021 een interessante, waardevolle en leuke week te worden. Noteert u 2 t/m 6 februari dus groot in uw agenda, want ook deze editie van de KWPN Hengstenkeuring wilt u niet missen!

Startlijsten en programma

 

bron: www.kwpn.nl

Geplaatst op: