Festival van het Iberische paard: Schoonheid, Sport en Spektakel

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022 vond het Festival van het Iberische Paard plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo! Het Festival werd georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Vereniging Lusitano Vrienden Nederland. Tijdens dit Festival werden drie evenementen tegelijkertijd gehouden!

Zaterdag werd er afgetrapt met het Open Nationaal Kampioenschap, MCI “Masters du Cheval Iberique”. Dit is een Europese competitie waarvoor ieder jaar negen landen met ruim 300 Iberische paarden, op locatie bij een van de negen deelnemende landen strijden om de titel: “Master Cheval Iberique”. Hier kwamen onder andere ook aan start: Britt Dekker en Matt Harnacke!

Zondag vond het Internationale LVN Lusitanofestival plaats met daarnaast een stamboekkeuring. Deze dag werd georganiseerd door de Vereniging Lusitano Vrienden Nederland in samenwerking met de stamboekorganisatie 'Associação Portuguesa de Criadores do Cavalo Puro Sangue Lusitano'. Gedurende deze dag vond de opname van zowel hengsten als merries in het fokregister plaats en werd er tussen Lusitano’s van alle leeftijden gestreden om de kampioenstitels in de rubrieken ‘Model & Movement’. De Lusitano’s werden beoordeeld aan de hand en ook onder het zadel. In de ochtend vonden de merrierubrieken plaats, met daarna in de middag het programma voor de ruinen en hengsten met uiteraard aan het einde van de dag de huldiging van de kampioenen!

Tijdens het weekend vond ook de Open Working Equitation Holland Cup plaats. Bij deze Cup draait het om het teamwork tussen ruiter en paard, welke door middel van 4 onderdelen wordt getoetst, de dressuur, de stijltrail, de speedtrail en runderwerk. In Nederland is deze tak van paardensport nog niet heel bekend, maar toch werd het Nederlandse team dit jaar zesde tijdens het wereldkampioenschap! 

Een geweldig weekend met een mooi gevarieerd programma!

Geplaatst op: