KNHS Theorie Tour - De kunst van het zitten "UITVERKOCHT"

 

UITVERKOCHT!

Op donderdagavond 4 juli vertelt Roos Dyson, houding en zit expert, jullie alles over de kunst van het zitten. Ieder paard verdient een ruiter met een goede zit. Door goed te zitten kun je op de juiste manier, zonder ruis, inwerken op je paard. Word bewust van de invloed van je zit.

Hoe zit je op een juiste manier mee met je paard? En hoe zorg je voor de juiste inwerking van je hulpen. Een goede zit is de basis voor een harmonieuze samenwerking met je paard; je kunt kleinere hulpen gebruiken. Het verschil is niet alleen te voelen maar ook zeker te zien.

Tickets bestellen

Kleine veranderingen, groot effect
Het effect van je zit wordt vaak onderschat en soms zelfs vergeten tijdens instructie. De focus ligt voornamelijk op het paard, terwijl het vaak voorkomt dat de ruiter met de manier van zitten voor belemmering zorgt in de gevraagde oefening. Met een kleine verandering in de zit kun je al snel een groot effect zien.

De voordelen van het hebben van een juiste zit:

  • Een gezondere manier van trainen voor ruiter en paard
  • Een verbetering van het welzijn
  • De communicatie verbetert tussen ruiter en paard

Waar ga je mee aan de slag tijdens de theorie tour?

  • Inzicht in de biomechanica van het paardenlichaam en de invloed van de ruiter hierop
  • Praktische grondoefeningen, waarbij je bewust wordt van je houding
  • Beeldmateriaal om jouw oog als ruiter en/of instructeur te trainen

De avond is toegankelijk voor zowel ruiters als instructeurs en zal theoretische inzicht verschaffen als praktische voorbeelden, eye-openers en oefeningen die gelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Na deze avond zullen rijden en lesgeven nooit meer hetzelfde zijn!

Praktische informatie

Datum en tijd
Donderdag 4 juli 2024 19.30 – 21.30 uur

Locatie
Nationaal Hippisch Centrum Ermelo

Entree
€ 26,35 met één consumptie inbegrepen

Er zijn slechts 80 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!  

Licentiepunten voor instructeurs: 50 licentiepunten bij het volgen van deze avond.    

           
LET OP: Voor het automatisch bijschrijven van de licentiepunten koop je zelf je ticket en vul je het lidmaatschapsnummer in. 

Bestel tickets

Over Roos Dyson
Roos Dyson behaalde in 2000 haar diploma ‘Paardensport’ in Deurne en kwam in 2009 met Akasha Rijkunst in aanraking, waar ze de essentiële kennis over houding, zit en biomechanica opdeed. In 2009 startte zij haar eigen bedrijf, ‘Gepaard met een lach’. Binnen dit bedrijf is Roos fulltime instructrice en geeft ze clinics door heel Nederland en België. Roos begeleidt o.a. ruiters zoals Laurens van Lieren en Karen Nijvelt.

In 2022 werd Roos verkozen tot hippisch instructrice van het jaar, wat een mooie boost was voor haar bedrijf én missie: meer kennis en inzicht brengen over de biomechanica van ruiter en paard.

In het KNHS-ledenmagazine Paard&Sport verscheen eerder een artikel over Roos Dyson: ‘Werken aan je houding en zit’. Deze is hier te lezen.

KNHS Theorie Tour
De theorie avond keert terug in de vorm van de KNHS Theorie Tour. De KNHS Theorie Tour biedt in aanvulling op de KNHS College Tour de kans om, met een kleine groep, gedetailleerd op een onderwerp in te gaan. In een fijne kleinschalige setting is er alle tijd om vragen te stellen en volop te leren door middel van praktische oefeningen.

Bestel tickets

Geplaatst op: