Concoursboxen; top of flop?

Concoursboxen; er gaan een hoop geruchten over rond. Zo'n box zou te benauwd zijn, paarden worden druk omdat er geen zicht is op andere paarden en een box is veel te klein. Omdat er op het KNHS centrum ook altijd een aantal concoursboxen staan, hebben we voor jullie de voor en tegens van deze boxen onder elkaar gezet.

Een concours box is te warm: Onze concoursboxen zijn zo neergezet dat je niet in de volle zon staat, echter ons parkeerterrein voor trailers staat wel in de zon. Een trailer warmt veel sneller op dan een box. Natuurlijk is een box warm wanneer het 30 graden is, maar dat geldt ook voor binnen stallen. De concoursstallen kunnen wel doorluchten, dus het wordt minder snel benauwd dan in bijvoorbeeld een dichte trailer.

Er is geen watervoorziening aanwezig in een concours box: Dat is waar, maar de KNHS zorgt wel voor een plek waar je koel drinkwater kunt pakken. Het is verstandig om 2 emmers mee te nemen wanneer je in een concours box staat, dan heb je er een voor drinken en een voor eten.

Een concours box is te duur: Een concours box is €27,50, voor dit geld wordt de stal naar kwaliteitsnormen in orde gemaakt. Om te kunnen zorgen dat de stallen allemaal zo netjes zijn en de omgeving eromheen schoon is, zijn speciale mensen constant aan het werk. Het geld is er om te zorgen dat die mensen ook een beloning krijgen voor het harde werk.

De afmeting van een concours box is te klein: Onze concoursboxen zijn 3x3, dit is de standaard handelsmaat. Onze concoursboxen zijn dus ruim genoeg voor alle soorten paarden

Mijn paard heeft geen zicht op andere paarden: Dit hebben wij expres gedaan. Door dat paarden geen contact kunnen maken met elkaar, kunnen er ook geen gevechten of onderlinge irritaties ontstaan. Wanneer paarden tegen de stalwand aan gaat slaan, zou dat gevaarlijk kunnen worden. Daarom hebben we de boxen aan de zijkanten dicht gemaakt. Op deze manier kunnen alle paarden naast elkaar staan en hoeft er geen onderscheid gemaakt te worden op bijvoorbeeld geslacht.

Geplaatst op: