Zomerijkmoment Hippisch Trainings Centrum

Het Nationale IJkmoment van het Hippisch Trainingscentrum wordt woensdag 28 juni gehouden op de terreinen van de KNHS. Tijdens deze dag, die behalve het hoogtepunt van het jaar trainen bij het HTC is, worden de deelnemers getoetst op de progressie in hun discipline. Er wordt bepaald of de HTC-er door mag naar eventueel nog een jaar training bij één van de HTC-trainingslocaties in dressuur, springen of eventing.

Gedurende de dag worden de deelnemers bij diverse oefeningen beoordeeld op hun inzet, coachbaarheid en prestatie. In de ochtend krijgen alle deelnemers in hun eigen discipline training van een hen 'onbekende' HTC- of gastinstructeur. Collega-HTC-trainers bekijken en bespreken de deelnemers tijdens de instructie.

In de middag rijden de dressuurders een verkorte dressuurproef, die beoordeeld wordt door de bondscoach pony's Monique Peutz of door de bondscoach senioren Rien van der Schaft, die beiden diverse onderdelen door hun begeleiding proberen te vervolmaken. Voor de springruiters is er een parcours op stijl. Daarbij worden ze beoordeeld door de bondscoach springen senioren Rob Ehrens, die na elk parcours met een persoonlijk commentaar bepaalde onderdelen ter verbetering nogmaals zal laten rijden.

De eventers rijden, na een crossles van Justin Maarse, een verkorte cross; waarbij ook zij beoordeeld worden. Ze sluiten zich in de middag aan bij het springparcours. Tussendoor volgen de deelnemers een workshop over Het Sportpaard, gegeven door Jos van der Wal. Gedurende de dag wordt er gefilmd voor een vlog door Esra de Ruiter van Paardenpraat TV, dat in augustus wordt uitgezonden Met het Zomerijkmoment wordt het officiële trainingsjaar 2016-2017 afgesloten.

Tijdens de selectiedagen in de 1e drie weken van september kunnen nieuwe deelnemers zich op alle HTC-locaties laten beoordelen voor deelname aan dressuur, springen of eventing van het trainingsjaar 2017-2018! Informatie: www.hippischtrainingscentrum.nl

 

Geplaatst op: