Voorbereidingen voor Nationale Tuigpaardendag al in volle gang!

De Nationale Tuigpaardendag is elk jaar één van de hoogtepunten voor de aangespannen sport en voor de tuigpaardfokkerij. De voorbereidingen van de 33e editie, die op zaterdag 12 augustus plaatsvindt, zijn alweer van start gegaan!

Niet alleen is de Nationale Tuigpaardendag traditioneel de bekroning op een heel seizoen van keuringen, waarvoor alleen de allerbeste merries zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Het is ook een dag waarop het publiek kan genieten van KWPN-goedgekeurde hengsten, fokmerries in tuig én de beste Ereklassepaarden van het seizoen. Uiteraard wordt dit alles omlijst door shows en presentaties die soms grappig, soms interessant, maar meestal allebei zijn en ook zijn er altijd mensen – zoals de Fokker van het Jaar – die het verdienen om even het middelpunt van de belangstelling te zijn. De Nationale Tuigpaardendag is in 2017 de start van een volle week KWPN Kampioenschappen, die van zaterdag 12 tot en met zaterdag 19 augustus wordt georganiseerd.

Aan de slag!                                                                                                                                                                                                                                                                                                       De Stuurgroep Nationale Tuigpaardendag, bestaande uit voorzitter Henk Lassche, Algemeen Bestuurslid René van Klooster, Irene van der Peijl (KWPN) en Karin Karlas (KWPN) is al bezig met de voorbereidingen voor 12 augustus en heeft al een aantal knopen doorgehakt, die nodig waren om het programma van 2017 nog beter te doen aansluiten op de wensen van deelnemers en publiek.

Sfeervol stadion                                                                                                                                                                                                                                                                                               Het basisprincipe blijft hetzelfde: de voorselecties in de ochtend en de apotheose, dus alle finales, in principe in de middag. Het hele programma – dus alle keurings- en sportrubrieken – vindt plaats in één ring, en wát voor ring! Er is de laatste maanden hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het stadion dat wordt gebouwd om het WK Jonge Dressuurpaarden te faciliteren, ook te gebruiken voor de KWPN Kampioenschappen en dit is gelukt. Hiermee krijgt ook de Nationale Tuigpaardendag een prachtig sfeervol stadion met cachet en uitstraling, passend bij ons edele tuigpaard! Dit biedt ook vele mogelijkheden voor het aanbieden van onder andere VIP-faciliteiten. Om alle rubrieken wat betreft programma in één ring te laten passen, wat een grote wens was zo bleek uit de evaluatie onder diverse groepen na de vorige editie, heeft de Stuurgroep keuzes gemaakt. De rubriek tweejarige hengsten wordt dit jaar niet in het programma opgenomen, en de Nationale Veulenkeuring zal elders in het programma van de KWPN Kampioenschappen worden opgenomen. De Nationale Tuigpaardveulenveiling krijgt net als vorig jaar een mooie plaats in het programma.

Wij houden u de komende maanden op de hoogte van de vorderingen en ontwikkelingen, zet u de datum van de 33e Nationale Tuigpaardendag vast in uw agenda?

Geplaatst op: